Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο αθυρόστομος «Μπακαλόγατος» στην έγχρωμη εκδοχή του

Ο αθυρόστομος «Μπακαλόγατος» στην έγχρωμη εκδοχή του

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του Κώστα Χατζηχρήστου, ο αγαπητός «Μπακαλόγατος» από την ταινία του Νίκου Κατσουρίδη «Της Κακομοίρας» (1963), επιστρέφει...έγχρωμος, στη συχνότητα του ΑΝΤ1, που εξασφάλισε το φιλμ σε high definition και θα το προβάλει το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 20.00, σε πρώτη τηλεοπτική προβολή.

Τζένη Παπαγεωργίου

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του Κώστα Χατζηχρήστου, ο αγαπητός «Μπακαλόγατος» από την ταινία του Νίκου Κατσουρίδη «Της Κακομοίρας» (1963), επιστρέφει…έγχρωμος, στη συχνότητα του ΑΝΤ1, που εξασφάλισε το φιλμ σε high definition και θα το προβάλει το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 20.00, σε πρώτη τηλεοπτική προβολή.

Η ταινία έρχεται στην τηλεόραση για πρώτη φορά επιχρωματισμένη, κάτι που προηγήθηκε και με την ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» (1965), η οποία επανακυκλοφόρησε έγχρωμη το 2016, προκαλώντας ωστόσο αντιδράσεις και σχόλια – όχι πάντα θετικά – στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να σημειώνουν ότι δεν ήταν αυτή η έκδοση που θα προτιμούσε ο σκηνοθέτης.

Από ότι φαίνεται από τις πρώτες αντιδράσεις, και αυτή τη φορά, η έγχρωμη εκδοχή μιας τόσο χαρακτηριστικής ασπρόμαυρης ταινίας, εγείρει όχι κολακευτικά σχόλια από τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον κινηματογράφο.

Διαβάστε χαρακτηριστικά το παρακάτω σχόλιο στο facebook, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται ότι, ανάλογη άδεια για επιχρωματισμό, δεν δόθηκε για την ταινία «Το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος» του Γιάννη Δαλιανίδη, από την οικογένειά του:


Μετά την Ελενίτσα και τον Αντωνάκη λοιπόν, ο απερίγραπτος Ζήκος, το αφεντικό του, ο μεγαλομπακάλης κυρ Παντελής και η γειτονιά, ζωντανεύουν με έναν διαφορετικό τρόπο στη μικρή οθόνη. Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, η ταινία αποτελεί μία από της πιο δημοφιλείς του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου και από αυτές που απολαμβάνουμε σε κάθε προβολή, σαν να ήταν η πρώτη! Γιατί οι ατάκες του Ζήκου είναι απλά σπαρταριστές και ανεπανάληπτες!

Δείτε το ασπρόμαυρο τρέιλερ:

Ο Ζήκος είναι επαρχιώτης από το Καρπενήσι, που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή και είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, η οποία θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν πτοείται. Προχωρεί στους αρραβώνες, σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ίδιας. Ο Παντελής με τον πατέρα της Λίτσας αποφασίζουν να ανακοινώσουν στη Λίτσα την ημέρα των γενεθλίων της ότι ο Παντελής και εκείνη θα αρραβωνιαστούν. Η Λίτσα μόλις το μαθαίνει τρομάζει μόνο με την ιδέα γι’ αυτό προσπαθεί να το αποφύγει.

Εκτός από τον Χατζηχρήστο πρωταγωνιστούν οι Κώστας Δούκας, Νίκος Ρίζος και Μαρίκα Νέζερ.

Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο της ζώνης «Σινελληνικά» του ΑΝΤ1, που προβάλλει κάθε Σάββατο στις 20:00 αγαπημένες κλασικές ελληνικές ταινίες.

Πάρτε μία γεύση από δυο-τρία επιχρωματισμένα πλάνα της ταινίας στο τρέιλερ που ακολουθεί.

entertainment.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024