Συνάντηση Β.Σόιμπλε – Στ.Μνούτσιν την επόμενη εβδομάδα
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Πέμπτη, προκειμένου να προετοιμάσουν τη διευρυμένη συνεδρίαση των χωρών της Ομάδας των 20 (G20). Ο Σόιμπλε απέρριψε την κριτική που ασκούν οι ΗΠΑ για το υψηλό πλεόνασμα-ρεκόρ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας και τις επικρίσεις ότι η γερμανική κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το ασθενέστερο ευρώ για να ενισχύσει τις εξαγωγές της.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Πέμπτη, προκειμένου να προετοιμάσουν τη διευρυμένη συνεδρίαση των χωρών της Ομάδας των 20 (G20) στο Μπάντεν-Μπάντεν.
Μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, ο Σόιμπλε απέρριψε την κριτική που ασκούν οι ΗΠΑ και για το υψηλό πλεόνασμα-ρεκόρ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας και τις επικρίσεις ότι η γερμανική κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το ασθενέστερο ευρώ για να ενισχύσει τις εξαγωγές της.
«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι επιτυγχάνουμε αυτά τα πλεονάσματα μέσω χειραγώγησης», δήλωσε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι υπεύθυνη για το ευρώ, καθώς και ότι η κεντρική τράπεζα είναι ανεξάρτητη.
Σημείωσε επίσης ότι το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας είναι αποτέλεσμα της υψηλής ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η γάτα χασμουριέται – Είναι ένδειξη μόνο ότι νυστάζει ή δείχνει και κάτι άλλο;
- Όταν ο Έπσταϊν κυνηγούσε τη μακροζωία: Χρηματοδότηση ερευνών και καινοτόμες γενετικές εξετάσεις
- Επεισόδια στο ΑΠΘ: «Ίσως ήρθε η ώρα για ελεγχόμενη πρόσβασης στους χώρους μας», λένε οι πρυτανικές αρχές
- Έβρος: Δύο νεκροί μετανάστες στο Διδυμότειχο
- Έτοιμος να κλείσει ραντεβού για κούρεμα: Ο οπαδός της Γιουνάιτεντ είναι μία νίκη μακριά και «σπάει» τη σιωπή του!
- Συνήγοροι 31χρονου Μαροκινού στη Χίο: «Έξι επιβαίνοντες κατέθεσαν ότι δεν τον αναγνωρίζουν ως διακινητή»
