
Σε AMK μαμούθ προχωρά η Deutsche Bank, στο βαθύ κόκκινο ξανά η μετοχή της
Σε σαρωτική αναδιάρθρωση και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 δισ. ευρώ πρόκειται να προχωρήσει η Deutsche Bank, έπειτα από σειρά δυσκολιών που αντιμετωπίζει από πέρυσι. Η είδηση έριξε σημαντικά την μετοχή της τράπεζας, η οποία κατέγραφε υποχώρηση της τάξης του 6% μετά τις ανακοινώσεις, συμπαρασύροντας το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.
Σε σαρωτική αναδιάρθρωση και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 δισ. ευρώ πρόκειται να προχωρήσει η Deutsche Bank, έπειτα από σειρά δυσκολιών που αντιμετωπίζει από πέρυσι.
Η είδηση έριξε σημαντικά την μετοχή της τράπεζας, η οποία κατέγραφε υποχώρηση της τάξης του 6% μετά τις ανακοινώσεις, συμπαρασύροντας το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, η μετοχή βρισκόταν στα 18,11 ευρώ ενώ ο DAX κατέγραφε υποχώρηση 0,75%.
Οι αποφάσεις για την νέα στρατηγική της τράπεζας ελήφθησαν σε διοικητικό συμβούλιο την Κυριακή, μετά και την ανακοίνωση ζημιών ύψους 1,4 δισ. ευρώ πέρυσι.
Η αποφάσεις της διοίκησης, σημειώνει το Reuters, αποτελούν υπαναχώρηση από τις ανακοινώσεις, προ διετίας, όταν διαχωρίστηκαν οι κλάδοι επενδυτικής τραπεζικής και αγορών.
Η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στις 21 Μαρτίου, σε discount 39% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή στα 19,14 ευρώ. Θα εισάγει στο χρηματιστήριο μειοψηφικό ποσοστό της θυγατρικής της στην διαχείριση διαθεσίμων, ενώ θα πουλήσει άλλα περιουσιακά στοιχεία για να αντλήσει επιπλέον 2 dis. ευρώ, με στόχο ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να ξεπεράσει στο 13%.
Θα ενοποιήσει το τμήμα χρηματιστηριακών συναλλαγών και την εταιρική χρηματοδότηση με προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση εταιρικών πελατών και δευτερευόντως στους θεσμικούς επενδυτές, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία.
Μετά τις αλλαγές η τράπεζα θα διαθέτει τρεις διευθύνσεις. Την ιδιωτική και εμπορική τραπεζική που θα επικεντρώνεται στη Γερμανία και την διεύθυνση διαχείρισης επενδύσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο συνδυασμός που πάει το περπάτημα σε άλλο επίπεδο
- Καιρός: Αίθριος τη Μεγάλη Τρίτη με άνοδο της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες
- Ποτέ την Τρίτη μετά τις 17:00 – Η συνήθεια του συνιδρυτή της Netflix που «νίκησε» το burnout
- Ωραία η σχέση, αλλά ο χώρος είναι απαραίτητος
- Θα έπρεπε τα έργα της Φρίντα Κάλο να βρίσκονται στο Μεξικό;
- EE: Το μερίδιό της στο παγκόσμιο ΑΕΠ έχει μειωθεί, αλλά οι φτωχοί τα πάνε καλύτερα



