
Παραμένουν οι διαφορές με τους δανειστές για τον εξωδικαστικό μηχανισμό
Παραμένουν οι διαφορές της κυβέρνησης και των θεσμών σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του πλαισίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στη δυνατότητα κουρέματος οφειλών και από ΦΠΑ και ΦΜΥ. Σε ό,τι αφορά το ελάχιστο όριο οφειλής για υπαγωγή στο μηχανισμό οι πιστωτές εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί.
Παραμένουν οι διαφορές της κυβέρνησης και των θεσμών σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του πλαισίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, μετά τη συνάντησή του κουαρτέτου με τους αρμόδιους υπουργούς.
Ειδικότερα, κατά το σημερινό ραντεβού των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τους επικεφαλής των θεσμών για το εν λόγω θέμα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο πλευρές εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις, ως προς το ζήτημα της διαγραφής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).
Όπως ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αν και έγινε πολύ καλή συζήτηση απομένουν ακόμη δύο – τρία σημεία για τα οποία χρειάζεται περαιτέρω τεχνική επεξεργασία.
Όπως διευκρίνισε σε αυτά περιλαμβάνεται η δυνατότητα διαγραφής οφειλών από ΦΠΑ και Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), θέμα για το οποίο η θέση της κυβέρνησης είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή των δανειστών. Ειδικότερα, η κυβέρνηση εξαιρεί από τη δυνατότητα διαγραφής τους συγκεκριμένους φόρους σε αντίθεση με τους θεσμούς που απαιτούν να διαγράφεται και μέρος αυτών.
Πιο διαλλακτικοί εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των δανειστών σε ό,τι αφορά το ελάχιστο όριο των οφειλών για ένταξη στον μηχανισμό. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η κυβέρνηση με βάση το νομοσχέδιο που έθεσε σε διαβούλευση το ορίζει στα 20.000 ευρώ, ενώ οι δανειστές εμφανίζονται να ζητούν να αυξηθεί στις 50.000 ευρώ.
Με δεδομένο ότι η σημερινή συζήτηση δεν κατέληξε σε κάποιο αποτέλεσμα, τη χρυσή τομή θα αναζητήσουν τώρα τα τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει οριστικοποιηθεί συμφωνία Ουάσιγκτον και Τεχεράνης
- Oλυμπιακός – ΑΕΚ 94-77: Πρώτο βήμα για τους τελικούς με… αύρα Ευρωλίγκας!
- Συνελήφθη 89χρονος για τη φωτιά στο Κρυονέρι Αττικής -Βίντεο από το drone της Πυροσβεστικής
- Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον 33χρονο γιατρό Αλέξη Τσικόπουλο
- Ο Ντόρσεϊ στα αποδυτήρια μετά από πτώση (vid)
- Γαλλία: Κουνούπια έμαθαν να συνδέουν τη μυρωδιά εντομοαπωθητικού με το… γεύμα τους