
ΟΛΠ: Πρόγραμμα εθελουσίας για εργαζομένους με θεμελιωμένο δικαίωμα σύνταξης
Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, γνωστοποιήθηκε με εγκύκλιο που διένειμε η διοίκηση της εταιρείας στους εργαζομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως κίνητρο για αυτούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, δίνεται το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ το χρόνο, για πέντε έτη.
Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, γνωστοποιήθηκε με εγκύκλιο που διένειμε η διοίκηση της εταιρείας στους εργαζομένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως κίνητρο για αυτούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, δίνεται το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ το χρόνο, για πέντε έτη.
Το θέμα έχει προβληματίσει τους εργαζομένους, καθώς, όπως ανέφεραν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περισσότεροι δεν δείχνουν ιδιαίτερη προθυμία να συμμετέχουν σε αυτό, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που θα λαμβάνουν ως σύνταξη, είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με αυτά που παίρνουν τώρα και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.
Πηγές από την εταιρεία ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες συζητήσεις των συνδικαλιστικών σωματείων των εργαζομένων του ΟΛΠ με εκπροσώπους της διοίκησης, για τη διετή σύμβαση εργασίας που είχε ξεκινήσει το 2015 και λήγει στα τέλη του φετινού Ιουλίου, με τρίμηνη μετενέργεια. (σσ το χρονικό διάστημα, μετά την παράταση ισχύος των ορών της ΣΣΕ, κατά το οποίο παραμένουν ενεργοί οι κανονιστικοί όροι των ΣΣΕ μετά τη λήξη ή την καταγγελία τους).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ινδία: Aγόρασε ρωσικό πετρέλαιο για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια
- Ρωσία: Τα ουκρανικά drones απειλούν τις εξαγωγές πετρελαίου
- Οδηγός παρέσυρε 15 άτομα σε παρέλαση στη Λουιζιάνα
- Ιταλία: Περιορισμοί στα καύσιμα στα αεροδρόμια της Μπολόνια, του Μιλάνου Λινάτε, του Τρεβίζο και της Βενετίας
- ΟΗΕ – Ορμούζ: Αναβολή χωρίς νέο χρονοδιάγραμμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το σχέδιο απόφασης του Μπαχρέιν
- Ιράν: Οι κόρες του Κασέμ Σολεϊμανί διαψεύδουν ότι έχουν σχέση με τις γυναίκες που συνελήφθησαν στις ΗΠΑ
