Σε καθεστώς υπολειτουργίας το ΕΣΡ λόγω μείωσης αποδοχών
Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη, συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την σοβαρή μείωση αποδοχών στα μέλη που είναι συνταξιούχοι.
Να σημειωθεί ότι χθες, Δευτέρα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωνε τον κίνδυνο μιας καινούριας περιόδου διοικητικής αναταραχής «λόγω της εφαρμογής του Ν.4387/2016», που αφορά στην απασχόληση των συνταξιούχων στη Γενική Κυβέρνηση.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η εφαρμογή του νόμου θα επιφέρει δραστική μείωση στο εισόδημα της πλειοψηφίας των μελών της ολομέλειας του ΕΣΡ.
Το ζήτημα που προκύπτει από το «πάγωμα» του Συμβουλίου είναι ότι θα φρενάρει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία σχεδιασμού και προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, παρά την επιθυμία της κυβέρνησης για επιτάχυνση των ρυθμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κούβα: Είναι «ζήτημα χρόνου», λέει ο Τραμπ – Αναφορά σε σχέδιο αφού «τελειώσει» με το Ιράν
- Η Volkswagen κατασκεύασε στρατιωτικά οχήματα εν μέσω οικονομικής πίεσης
- Τραμπ: Και η Βουλή αρνήθηκε να περιορίσει τις εξουσίες του στον πόλεμο κατά του Ιράν
- Ισραήλ: «Δεν θα πάρει μήνες. Θα πάρει εβδομάδες ή ημέρες» η επιχείρηση κατά του Ιράν
- Ιράν: «Και αν αυξηθούν, ας αυξηθούν», λέει ο Τραμπ για τις τιμές των καυσίμων
- Γεραπετρίτης: Η ανάπτυξη των αμυντικών δυνάμεων της Ελλάδας αφορά την κυριαρχία της χώρας
