Εκδήλωση από Βενιζέλο με θέμα «εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες»
«Η Ευρώπη και η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του λαϊκισμού, εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες» είναι το θέμα μιας ακόμη εκδήλωσης που διοργανώνει το απόγευμα ο Κύκλος Ιδεών του Ευ. Βενιζέλου (18.00 στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς).
«Η Ευρώπη και η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του λαϊκισμού, εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες» είναι το θέμα μιας ακόμη εκδήλωσης που διοργανώνει το απόγευμα ο Κύκλος Ιδεών του Ευ. Βενιζέλου (18.00 στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς).
«Μετά δύο χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορούμε πια με ασφάλεια να μιλήσουμε για την ύπαρξη μιας εθνικολαϊκιστικής κυβέρνησης που δεν αποτελείται από δύο κόμματα, αλλά είναι σάρκα μία και δρουν συμπληρωματικά. Αυτό το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα οδηγεί τη χώρα μας στο τρίπτυχο της οικονομικής καταστροφής, της θεσμικής εκτροπής, της εθνικής ταπείνωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος
Τονίζει πως «και μόνον η συζήτηση περί της επιστροφής στη δραχμή, την οποία συντηρεί η κυβέρνηση για τη διατήρηση της εξουσίας, βλάπτει τη χώρα ανεπανόρθωτα». Όπως λέει, ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι «η κοινωνία και οι πολιτικές ηγεσίες παρακολουθούμε ως υπνοβάτες το πού μας οδηγούν, σε ένα σκηνικό που θυμίζει την περίοδο πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να μιλήσουν ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Ανδρ. Πανταζόπουλος, ο εκδότης, συγγραφέας Π. Παπασαραντόπουλος και ο δημοσιογράφος Ι. Πιπίνης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης και θα ολοκληρωθεί με τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
- Πίζα – Γιουβέντους 0-2: Χτίζει σερί η Μεγάλη Κυρία
- Πλακιάς: Όσο πλησιάζει η δίκη για τα Τέμπη, τόσο πιο πολύ θα αναφέρεται το οικονομικό για ευνόητους λόγους – Διαψεύδει δημοσιεύματα

