Σουλτς: H ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, όταν θα υπάρξουν επενδύσεις
H ελληνική οικονομία θα σταθεί στα πόδια της, όταν θα γίνουν ξανά επενδύσεις, δηλώνει ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς, στην εφημερίδα Bild. Αναγνωρίζει επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά» και ότι «οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με σκληρές περικοπές για τους Έλληνες».
H ελληνική οικονομία θα σταθεί στα πόδια της, όταν θα γίνουν ξανά επενδύσεις, δηλώνει ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς, στην εφημερίδα Bild. Αναγνωρίζει επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά» και ότι «οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με σκληρές περικοπές για τους Έλληνες».
Σε δημοσίευμά της με τον τίτλο «Θα καταστρέψει η Ελλάδα τον προεκλογικό αγώνα του Σουλτς;», η γερμανική εφημερίδα διερωτάται αν προηγούμενες δηλώσεις του σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου καγκελαρίου για την Ελλάδα θα στραφούν εναντίον του, δεδομένου ότι ήταν υπέρ των ευρωομολόγων, την συνευθύνη δηλαδή της Γερμανίας για το δημόσιο χρέος και άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους.
Και τα δύο είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλή στην Γερμανία, αλλά φυσικά επιδοκιμάζονται από την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, όπως σχολιάζει η εφημερίδα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης δηλώνει στην Bild: «O Σουλτς έχει αποδείξει πολλές φορές ότι κατανοεί τα ελληνικά προβλήματα και πόσο αναγκαία είναι μια κοινή λύση με τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτουν αυστηρά τα ευρωομόλογα, συνεχίζει η Bild, η οποία προβλέπει ότι «αυτό το θέμα θα γίνει προεκλογικό ζήτημα».
Προσθέτει όμως ότι στο θέμα των ευρωομολόγων ο Σουλτς έχει αποστασιοποιηθεί, ιδίως επειδή ούτε στις Βρυξέλλες ούτε στην Γερμανία βλέπει πλειοψηφία που να τα υποστηρίζει.
Σε ερώτημα της εφημερίδας για διαγραφή του χρέους o Σουλτς επισημαίνει τον κίνδυνο της «διάσπασης της ηπείρου», η οποία δεν είναι προς το γερμανικό συμφέρον, παρατηρεί η Bild.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες





