Έναρξη για Berlinale, το μικρού μήκους Hiwa της Λέντζου στο Βερολίνο
...
Αγγελική Στελλάκη
Την Πέμπτη ανοίγει αυλαία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, με την ταινία Hiwa της Ζακλίν Λέντζου να συμμετέχει στο τμήμα μικρού μήκους ταινιών της 67ης Μπερλινάλε.
Μεγάλες ταινίες -μεταξύ των οποίων το σίκουελ του Trainspotting και το Logan με τον Χιού Τζάκμαν- μαζί με εκπλήξεις. Πολυσυλλεκτικό το διαγωνιστικό πρόγραμμα της φετινής Μπερλινάλε: Μεταξύ άλλων συμμετέχουν η Σάλι Πότερ με το «The Party», η Ανιέσκα Χόλαντ με το «Pokot», ο Άκι Καουρισμάκι με το «The Other Side of Hope».
Το «El Bar» του Ισπανού Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού, καθώς και το «Final Portrait» του Στάνλεϊ Τούτσι.
Παράλληλα, πραγματοποιεί αφιέρωμα σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας (από το Blade Runner μέχρι το Eolomea της Ανατολικής Γερμανίας).
Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλικ μίλησε για τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε «υπερεκτιμημένο».
Το Φεστιβάλ θα τιμήσει φέτος και τον Τζον Χερτ που πέθανε πρόσφατα. Η Μπερλινάλε έχει προγραμματίσει μία ειδική προβολή της ταινίας An Englishman in New York.
Από ελληνικής πλευράς, η Ζακλίν Λέντζου (Αλεπού) συμμετέχει στο τμήμα μικρού μήκους ταινιών.
Στο Hiwa, η Ζακλίν Λέντζου αποτυπώνει το όνειρο ενός ανθρώπου από τις Φιλιππίνες που περιπλανιέται στην Αθήνα, χωρίς να έχει έρθει ποτέ στη χώρα. Σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης.
Η κριτική επιτροπή που θα επιλέξει τη Χρυσή Άρκτο έχει πρόεδρο τον Πολ Βερχόφεν (Elle).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ανεργία στην ευρωζώνη πέφτει απροσδόκητα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
- Απότομη άνοδος των τιμών στα λιπάσματα – Κίνδυνος για ελλείψεις στα τρόφιμα αν συνεχιστεί ο πόλεμος στο Ιράν
- Στήριξη στην Κύπρο και καμία εμπλοκή στον πόλεμο ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν ζητεί η αντιπολίτευση
- Η επένδυση του KSI στη Ντάγκεναμ & Ρέντμπριτζ δεν είναι απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο
- Μουρτζούκου: Η έκθεση των ψυχιάτρων – Είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της
- Ρωσία και Λευκορωσία με τη σημαία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2026
