
Έναρξη για Berlinale, το μικρού μήκους Hiwa της Λέντζου στο Βερολίνο
Την Πέμπτη ανοίγει αυλαία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, με την ταινία Hiwa της Ζακλίν Λέντζου να συμμετέχει στο τμήμα μικρού μήκους ταινιών της 67ης Μπερλινάλε. Μεγάλες ταινίες -μεταξύ των οποίων το σίκουελ του Trainspotting και το Logan με τον Χιού Τζάκμαν- μαζί με εκπλήξεις. Πολυσυλλεκτικό το διαγωνιστικό πρόγραμμα της φετινής Μπερλινάλε: Μεταξύ άλλων συμμετέχουν η Σάλι Πότερ με το «The Party», η Ανιέσκα Χόλαντ με το «Pokot», ο Άκι Καουρισμάκι με το «The Other Side of Hope».
Αγγελική Στελλάκη
Την Πέμπτη ανοίγει αυλαία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, με την ταινία Hiwa της Ζακλίν Λέντζου να συμμετέχει στο τμήμα μικρού μήκους ταινιών της 67ης Μπερλινάλε.
Μεγάλες ταινίες -μεταξύ των οποίων το σίκουελ του Trainspotting και το Logan με τον Χιού Τζάκμαν- μαζί με εκπλήξεις. Πολυσυλλεκτικό το διαγωνιστικό πρόγραμμα της φετινής Μπερλινάλε: Μεταξύ άλλων συμμετέχουν η Σάλι Πότερ με το «The Party», η Ανιέσκα Χόλαντ με το «Pokot», ο Άκι Καουρισμάκι με το «The Other Side of Hope».
Το «El Bar» του Ισπανού Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού, καθώς και το «Final Portrait» του Στάνλεϊ Τούτσι.
Παράλληλα, πραγματοποιεί αφιέρωμα σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας (από το Blade Runner μέχρι το Eolomea της Ανατολικής Γερμανίας).
Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλικ μίλησε για τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε «υπερεκτιμημένο».
«Η συζήτηση αυτή τη στιγμή αφορά τους πρόσφυγες και τον λαϊκισμό. Αυτό που θα έπρεπε να συζητάμε είναι ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι» είπε ο Κόσλικ μιλώντας στο The Hollywood Reporter. «Πρέπει να αλλάξουμε πορεία. Το έχουμε πει αυτό, το λέμε ακόμα πιο δυνατά αυτή τη χρονιά. Επομένως, ναι. Είμαστε πολιτικοποιημένοι» δήλωσε.
Το Φεστιβάλ θα τιμήσει φέτος και τον Τζον Χερτ που πέθανε πρόσφατα. Η Μπερλινάλε έχει προγραμματίσει μία ειδική προβολή της ταινίας An Englishman in New York.
Από ελληνικής πλευράς, η Ζακλίν Λέντζου (Αλεπού) συμμετέχει στο τμήμα μικρού μήκους ταινιών.
Στο Hiwa, η Ζακλίν Λέντζου αποτυπώνει το όνειρο ενός ανθρώπου από τις Φιλιππίνες που περιπλανιέται στην Αθήνα, χωρίς να έχει έρθει ποτέ στη χώρα. Σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης.
Η κριτική επιτροπή που θα επιλέξει τη Χρυσή Άρκτο έχει πρόεδρο τον Πολ Βερχόφεν (Elle).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442