
Ρύθμιση χρεών προς Ταμεία βάσει των δυνατοτήτων του οφειλέτη
Ρύθμιση α λα καρτ, με βάση την εισφοροδοτική ικανότητα του κάθε οφειλέτη, ετοιμάζει η κυβέρνηση για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία όπως προκύπτει από δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα έτος αυξήθηκαν οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΚΕΑΟ) κατά 2,2 δισ. ευρώ καιέφθασανστα17,5 δισ. ευρώ.
Στόχος είναι να προσαρμόζεται στην ικανότητα του εκάστοτε οφειλέτη ύστερα από έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων και της εισοδηματικής του κατάστασης.
Το ύψος και το πλήθος των δόσεων όπως και πιθανές ίσως εκπτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις θα προσδιορίζονται με βάση συγκεκριμένα ποσοτικά, αντικειμενικά κριτήρια, ώστε η κάθε ρύθμιση να έχει εξατομικευμένο χαρακτήρα και να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των οφειλετών.
*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το blokecore πάει Μουντιάλ – Πώς η ποδοσφαιρική φανέλα πέρασε από το γήπεδο στις ντουλάπες
- Σπουδαίος Σίνερ: Πήρε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο και επέστρεψε στο Νο.1 (2-0, vid)
- LIVE: Κόμο – Ίντερ
- «Όπως μπήκαμε στην Λιβύη και το Καραμπάχ, μπορούμε να μπούμε στο Ισραήλ», προειδοποιεί ο Ερντογάν
- MVP των προκριματικών και πρώτος σκόρερ ο Στέλιος Αργυρόπουλος
- Σακελλαρίδης: Διανύουμε σκοτεινές ημέρες, το Πάσχα σηματοδοτεί το πέρασμα στο φως

