Ρύθμιση χρεών προς Ταμεία βάσει των δυνατοτήτων του οφειλέτη
Ρύθμιση α λα καρτ, με βάση την εισφοροδοτική ικανότητα του κάθε οφειλέτη, ετοιμάζει η κυβέρνηση για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία όπως προκύπτει από δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα έτος αυξήθηκαν οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΚΕΑΟ) κατά 2,2 δισ. ευρώ καιέφθασανστα17,5 δισ. ευρώ.
Στόχος είναι να προσαρμόζεται στην ικανότητα του εκάστοτε οφειλέτη ύστερα από έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων και της εισοδηματικής του κατάστασης.
Το ύψος και το πλήθος των δόσεων όπως και πιθανές ίσως εκπτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις θα προσδιορίζονται με βάση συγκεκριμένα ποσοτικά, αντικειμενικά κριτήρια, ώστε η κάθε ρύθμιση να έχει εξατομικευμένο χαρακτήρα και να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των οφειλετών.
*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
