Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντέιβιντ Μπάουι στα βρετανικά γραμματόσημα

Ο Ντέιβιντ Μπάουι στα βρετανικά γραμματόσημα

Ο Ντέιβιντ Μπάουι θα δεσπόζει σε σειρά γραμματοσήμων των βρετανικών ταχυδρομείων σε μία πρωτοβουλία-φόρο τιμής στον μοναδικό καλλιτέχνη έναν χρόνο μετά το θάνατό του. Στα γραμματόσημα θα παρουσιάζονται εξώφυλλα δίσκων όπως επίσης φωτογραφικά καρέ από τις ζωντανές εμφανίσεις του Μπάουι και θα διατεθούν προς πώληση από την 14η Μαρτίου, 50 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του μουσικού αλλά και την χρονιά που ο τραγουδιστής επρόκειτο να κλείσει τα 70 του χρόνια.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι θα δεσπόζει σε σειρά γραμματοσήμων των βρετανικών ταχυδρομείων, σε μια πρωτοβουλία-φόρο τιμής στον μοναδικό καλλιτέχνη που απεβίωσε πέρυσι τον Ιανουάριο.

«Είναι η πρώτη φορά που η Royal Mail αφιερώνει μια ολόκληρη σειρά γραμματοσήμων σε έναν και μοναδικό μουσικό καλλιτέχνη ή προσωπικότητα του πολιτισμού» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ταχυδρομική υπηρεσία.

Τα συγκροτήματα Beatles και Pink Floyd είχαν κατά το παρελθόν τιμηθεί με σειρά γραμματοσήμων αντίστοιχα, υπενθυμίζει.

Στα 10 γραμματόσημα θα παρουσιάζονται εξώφυλλα δίσκων όπως επίσης φωτογραφικά καρέ από τις ζωντανές εμφανίσεις του Μπάουι και θα διατεθούν προς πώληση από την 14η Μαρτίου, 50 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του μουσικού αλλά και την χρονιά που ο τραγουδιστής επρόκειτο να κλείσει τα 70 του χρόνια.

Στα έξι από τα γραμματόσημα θα απεικονίζονται τα εξώφυλλα των άλμπουμ Hunky Dory, Aladdin Sane, Heroes, Let’s Dance, Earthling και Blackstar, το οποίο κυκλοφόρησε λίγες μόλις ημέρες πριν το θάνατο του Μπάουι από καρκίνο σε ηλικία 69 ετών τον Ιανουάριο του 2016.

Στα άλλα τέσσερα γραμματόσημα, συλλέκτες και μη θα μπορούν να δουν φωτογραφίες του εκλιπόντος καλλιτέχνη πάνω στη σκηνή, στην περιοδεία Ziggy Stardust (1972), Stage Tour (1978), Moonlight (1983) και A Reality Tour (2004).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024