Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Υποψηφιότητες Όσκαρ: Οι εκπλήξεις και οι απουσίες

Αν και κοιτώντας τις υποψηφιότητες των Σωματείων, οι υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ φαντάζουν μάλλον αναμενόμενες, υπήρχαν αρκετές εκπλήξεις και μερικές απουσίες.

Αν και κοιτώντας τις υποψηφιότητες των Σωματείων, οι υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ φαντάζουν μάλλον αναμενόμενες, υπήρχαν αρκετές εκπλήξεις και μερικές απουσίες.

Η πιο χαρακτηριστική απουσία είναι αυτή της Έιμι Άνταμς στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου. Παρ’ όλο που η ταινία Arrival απέσπασε συνολικά 8 υποψηφιότητες, η Άνταμς δεν ήταν ανάμεσα στις υποψήφιες, αν και μέχρι σήμερα διεκδικούσε αρκετά βραβεία. Την έκπληξη έκανε η Ρουθ Νέγκα, πρωταγωνίστρια του Loving.

Μία μόλις υποψηφιότητα απέσπασε η «Σιωπή» του Μάρτιν Σκορσέζε. Η ταινία που ο αμερικανός σκηνοθέτης ετοίμαζε εδώ και δύο δεκαετίες δεν αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη αγάπη από τα Σωματεία (ο Σκορσέζε δεν ήταν υποψήφιος ούτε από την Ένωση Σκηνοθετών), ενώ στα Όσκαρ συγκέντρωσε μόλις μία υποψηφιότητα στην κατηγορία της Φωτογραφίας.

Απούσα από τις υποψηφιότητες είναι και η Ταράτζι Χένσον, η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Hidden Figures», αν και η συμπρωταγωνίστριά της Οκτάβια Σπένσερ συγκέντρωσε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Μπορεί οι Χρυσές Σφαίρες να αγάπησαν την ταινία «Florence Foster Jenkins», ωστόσο τα Όσκαρ δεν της έδειξαν την ίδια αγάπη. Έδωσαν, βέβαια, υποψηφιότητα στη Μέριλ Στριπ (την 20ή της καριέρας της), αλλά δεν έφεραν τον Χιού Γκραντ υποψήφιο (ο Γκραντ διεκδικούσε βραβείο Β’ Ρόλου της Ένωσης Ηθοποιού και στα BAFTA και Α’ ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες).

Το τραγούδι του Sting «The Empty Chair» έλαβε μία θέση στις υποψηφιότητες καλύτερου τραγουδιού. Την ίδια στιγμή, εκτός πεντάδας έμεινε το «I See a Victory» του Φάρελ Ουίλιαμς.

Τα μέλη της Ακαδημίας δεν έδειξαν ιδιαίτερη αγάπη στην ταινία του Τομ Φορντ, «Nocturnal Animals». Μόλις μία υποψηφιότητα με τον Μάικλ Σάνον να κάνει την έκπληξη και να προτιμάται έναντι του συμπρωταγωνιστή του, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον που όχι μόνο ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα, αλλά την είχε κερδίσει κιόλας.

(Ευχάριστη) έκπληξη ήταν και η υποψηφιότητα του Γιώργου Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου στην κατηγορία του Πρωτότυπου Σεναρίου.

Μπορεί ο Τομ Φορντ να μην είναι υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας, είναι όμως ο Μελ Γκίμπσον, η ταινία του οποίου «Hacksaw Ridge» άρεσε πολύ στην Ακαδημία συνολικά απέσπασε 6 υποψηφιότητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Απίστευτες «μπηχτές» του Μπράουν για τον Παναθηναϊκό: «Είναι δειλοί, ασχολούνται μόνο με τους διαιτητές…»

Ο Λορέντζο Μπράουν δεν κρατήθηκε και άφησε αιχμές για τον Παναθηναϊκό και όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024