Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, «εργαλείο» για την πάταξη της φοροδιαφυγής
Η διμερής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τη βελτίωση της διεθνούς φορολογικής συμμόρφωσης και την εφαρμογή του Νόμου περί φορολογικής συμμόρφωσης λογαριασμών της αλλοδαπής (Νόμος FATCA), καθώς και το σχετικό Μνημόνιο Συνεννόησης των δύο πλευρών, υπογράφηκαν από τον υπουργό Οικονομικών και τον πρέσβη των ΗΠΑ. Κάλεσμα του Ευ.Τσακαλώτου στους πολίτες που διαθέτουν αδήλωστα εισοδήματα να αξιοποιήσουν τον νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψή τους.
Η διμερής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τη βελτίωση της διεθνούς φορολογικής συμμόρφωσης και την εφαρμογή του Νόμου περί φορολογικής συμμόρφωσης λογαριασμών της αλλοδαπής (Νόμος FATCA -Foreign Account Tax Compliance Act), καθώς και το σχετικό Μνημόνιο Συνεννόησης των δύο πλευρών, υπογράφηκαν σήμερα, Πέμπτη, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζέφρυ Πιατ.
Η συγκεκριμένη συμφωνία, «η οποία αποτελεί οδηγό του Προτύπου Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών του ΟΟΣΑ σε συνδυασμό με το υπάρχον Σύστημα Ηλεκτρονικής Διασταύρωσης Τραπεζικών Κινήσεων και Φορολογικών Δηλώσεων της ΑΑΔΕ, αποτελούν ισχυρά εργαλεία των ελληνικών φορολογικών αρχών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους πολίτες που διαθέτουν αδήλωστα εισοδήματα να αξιοποιήσουν τον νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψή τους. Όπως αναφέρεται «το υπουργείο Οικονομικών έχοντας ως πρώτο στόχο την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, αλλά και τη δημιουργία φορολογικής συνείδησης καλεί τους πολίτες που διαθέτουν αδήλωτα εισοδήματα να αξιοποιήσουν το νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτης φορολογικής ύλης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρούσι – Μύκονος Betsson 94-103: Νίκη παραμονής με… κατοστάρα οι Μυκονιάτες
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς ο Βάρρας δείχνει Βορίδη και Neuropublic ως υπεύθυνους για την καρατόμησή του από τον Οργανισμό
- Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική παρέμβαση της Νέας Αριστεράς στο Αμερικανικό προξενείο
- Τα εργασιακά βάσανα της νέας γενιάς – Οι υπηρέτες πολλών αφεντάδων του 21ου αιώνα
- Ρόμπερτ Μιούλερ: Πέθανε ο πρώην διευθυντής του FBI που ερεύνησε τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016
- Γιατί όλοι στο Χόλιγουντ έχουν «κουρασμένα μάτια»; Ειδικοί στην αισθητική αποκαλύπτουν

