Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μπάιντεν για το Κυπριακό
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε την Τετάρτη τηλεφωνική συνομιλία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η οποία επικεντρώθηκε στις περιφερειακές εξελίξεις και ειδικότερα στις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε την Τετάρτη τηλεφωνική συνομιλία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η οποία επικεντρώθηκε στις περιφερειακές εξελίξεις και ειδικότερα στις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωση της Ελλάδας στις συνομιλίες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα και προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν είχε το απόγευμα και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα και ειδικότερα για τις αναφορές του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη Διάσκεψη για την Κύπρο.
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον κ. Μπάιντεν για το συνεχές του ενδιαφέρον για το Κυπριακό, ενώ από την πλευρά του ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε ότι θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για το Κυπριακό και να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από αυτό και μετά την αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ, μη αποκλείοντας την εμπλοκή του και στο μέλλον, με κάποιο τρόπο, στις προσπάθειες για διευθέτηση του προβλήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Θερμή υποδοχή στην αποστολή του στις Σέρρες (vid)
- Ιταλία: Ο υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο αποκλείστηκε στο Ντουμπάι
- Η Σίντι Κρόφορντ μοιράζεται το χειρόγραφο σημείωμα του Τζον Κένεντι Τζούνιορ για το εξώφυλλο της στο περιοδικό George
- Ιράν: Ποιους στρατιωτικούς διοικητές και συμβούλους ισχυρίζεται πως έχει σκοτώσει το Ισραήλ – Τι λέει ο Τραμπ
- H επόμενη μέρα μετά την επίθεση στο Ιράν – Πώς θα κινηθούν οι παγκόσμιες αγορές
- Ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Ιρανική επίθεση στην πρωτεύουσα του Ισραήλ
