Ιερουσαλήμ: Φορτηγό έπεσε σε πλήθος στρατιωτών, τέσσερις νεκροί
Φορτηγό έπεσε σε πλήθος πεζών σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στην Ιερουσαλήμ, σκοτώνοντας σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές τουλάχιστον τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας αρκετούς. Η αστυνομία μιλά για τρομοκρατική επίθεση. Ο δράστης φέρεται να έχει πέσει νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.
Φορτηγό έπεσε σε πλήθος πεζών σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στην Ιερουσαλήμ, σκοτώνοντας σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές τουλάχιστον τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας αρκετούς. Η αστυνομία μιλά για τρομοκρατική επίθεση.
Ο δράστης φέρεται να έχει πέσει νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Οι τραυματίες φτάνουν τους 15.
Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στο Αρμόν Χανατζίβ, το οποίο βρίσκεται κοντά στα τείχη της παλιάς πόλης.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές αστυνομικής εκπροσώπου στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, οι τέσσερις νεκροί -μία κοπέλα και τρεις νεαροί- ήταν όλοι ηλικίας λίγο πάνω από 20.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το φορτηγό βγήκε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε ομάδα στρατιωτών που είχαν κατεβεί από λεωφορείο.
Οι στρατιώτες, όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ άνοιξαν πυρ εναντίον του οδηγού, ο οποίος και βρισκόταν ακόμη μέσα στην καμπίνα του φορτηγού, τελικά σκοτώνοντάς τον. Στις εικόνες από το σημείο φαίνονται τρύπες από πυρά στο παρμπρίζ του φορτηγού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός 76-98: Τεράστιο «διπλό» για την παραμονή οι νησιώτες
- Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα μετά τον σεισμό της 8ης Μαρτίου – Στο «κόκκινο» 74 κατοικίες
- Ιταλία: Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες από χιονοστιβάδα
- «Η φήμη είναι ακόρεστο τέρας» – Ο Ντέιβ Γκρολ για τους Foo Fighters, την απιστία και το εξώγαμο παιδί
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό στη Νέα Πέραμο – Πέντε συλλήψεις
- Βέροια: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 7χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ – Στο «Ιπποκράτειο» μετά από εγχείρηση στο κεφάλι
