Επανεμφάνιση του αρχηγού της αλ Κάιντα με βολές κατά Ισλαμικού Κράτους
Mε το Ισλαμικό Κράτος τα βάζει ο αρχηγός της αλ Κάιντα, ο οποίος εμφανίστηκε σε νέο ηχητικό μήνυμα. Ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κατηγορεί τους τζιχαντιστές ότι λένε ψέματα και πετούν λάσπη σχετικά με το ρόλο της οργάνωσης που ίδρυσε ο Μπιν Λάντεν.
Mε το Ισλαμικό Κράτος τα βάζει ο αρχηγός της αλ Κάιντα, ο οποίος εμφανίστηκε σε νέο ηχητικό μήνυμα. Ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κατηγορεί τους τζιχαντιστές ότι λένε ψέματα και πετούν λάσπη σχετικά με το ρόλο της οργάνωσης που ίδρυσε ο Μπιν Λάντεν.
Ο Αιγύπτιος επικεφαλής της αλ Κάιντα καταφέρθηκε ενάντια «στην εκστρατεία παραποίησης των γεγονότων, φόβου και εκφοβισμού, στην οποία δυστυχώς συμμετέχει και ο Αλ Μπαγκντάντι».
«Διαδίδει ψέματα για εμάς, λέγοντας ότι εξυμνούμε τον (ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο της Αιγύπτου) Μοχάμεντ Μόρσι και ότι ζήτησα από τους χριστιανούς να γίνουν σύμμαχοί μας» διαμαρτύρεται ο αλ Ζαουάχρι.
Σχετικά με αυτό το τελευταίο εξηγεί ότι οι χριστιανοί θα μπορούσαν να ασχολούνται με τις δικές τους υποθέσεις (εμπόριο, γεωργία κλπ) σε ένα μελλοντικό χαλιφάτο, πάντα όμως υπό τους νόμους της σαρίας.
Τέλος, στο μήνυμά του επιτέθηκε για μια ακόμη φορά εναντίον των ΗΠΑ: «Καλούμε τους μουτζαχεντίν να εξαπολύσουν τζιχάντ εναντίον της Αμερικής και των συμμάχων τους κατά προτεραιότητα, όπου μπορούν να δράσουν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Anthropic λανσάρει νέα εργαλεία ΑΙ για επιχειρήσεις – Ανησυχία για απώλεια θέσεων εργασίας
- Αίγιο: Σε σοκ τα παιδιά που δέχτηκαν σκάγια – Ακούει πυροβολισμούς στον ύπνο – Τι υποστηρίζει ο 46χρονος
- Νότια Αφρική: Επιστροφή πολιτών που είχαν στρατευτεί στη Ρωσία παρά τη θέλησή τους – Δηλώσεις Ραμαφόζα
- Telegram: Η Ρωσία ξεκινά ποινική έρευνα κατά του ιδρυτή του, Πάβελ Ντούροφ
- Άλβαρες και… Ράις στο προσκήνιο για την Άρσεναλ
- Πάνω από 16.000 κλήσεις από την τροχαία το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας


