Δεν δέχεται τους «5» του ΟΗΕ στη Γενεύη ο Ακιντζί
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται η συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διάσκεψη της Γενεύης, που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία της 1ης Δεκεμβρίου «είναι καθαρή». Προσέθεσε δε ότι αυτή που θα υπογράψει θα είναι η νέα ενωμένη ομόσπονδη Κύπρος που θα δημιουργηθεί.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται η συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διάσκεψη της Γενεύης, που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία της 1ης Δεκεμβρίου «είναι καθαρή».
Προσέθεσε δε ότι αυτή που θα υπογράψει θα είναι η νέα ενωμένη ομόσπονδη Κύπρος που θα δημιουργηθεί και όχι η Κυπριακή Δημοκρατία.
«Το κείμενο της 1ης Δεκεμβρίου, είναι καθαρό, θα υπάρχουν οι δύο πλευρές, οι εγγυήτριες δυνάμεις και δεν θα υπάρχει κανένας άλλος» είπε.
Επίσης, ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι στην περίπτωση που «δεν υπάρξει ατύχημα στη διάσκεψη της Γενεύης, το καλοκαίρι θα έχουμε δημοψήφισμα».
Ανέφερε ότι πάνω από 100 ζητήματα αναμένεται να συζητηθούν στη Γενεύη, εκ των οποίων τα 8-10 είναι τα πιο δύσκολα. Στην περίπτωση που υπάρξει κατάληξη στο εδαφικό, τότε θα δοθούν οι χάρτες και στη συνέχεια θα συζητηθούν οι εγγυήσεις, δήλωσε ο Μ. Ακιντζί.
Στο μεταξύ νέα συνάντηση των δύο ηγετών, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, προγραμματίζεται για τις 4 Ιανουαρίου, ενώ δεν αποκλείεται άλλη συνάντηση στις 7 Ιανουαρίου, πριν από τη μετάβασή τους στη Γενεύη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρης: Ο Μπουσαΐντ και οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις
- Ζελένσκι: Το σχέδιο ειρήνης προβλέπει αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας για 15 χρόνια – Τι είπε για συνάντηση με Πούτιν
- Ολική ανακαίνιση σε γήπεδο των βορείων προαστίων
- Εκπνέει η προθεσμία για την επιστροφή ενοικίου: Οι τροποποιητικές δηλώσεις και οι πληρωμές
- Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «I’m f@@@@ back» (vids)
- Ο ζωγράφος Μπομπ Ρος κάτω από την αφάνα – Αγνώριστος σε νεαρή ηλικία πριν την περμανάντ