Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Σινεφίλ όνειρα με «La La Land» και animation

Οι ταινίες της εβδομάδας: Σινεφίλ όνειρα με «La La Land» και animation

Με εξαιρετικό τρόπο μας αποχαιρετά κινηματογραφικά το 2016. Το «La La Land» με τους Έμμα Στόουν και Ράιαν Γκόσλινγκ αποτελεί ένα μαγικό ταξίδι στο σύγχρονο Λος Άντζελες και στα όνειρα δύο νέων ανθρώπων –και αναμένεται να σαρώσει τα Όσκαρ. Αυτή την εβδομάδα κυριαρχεί, επίσης, το animation (Βαϊάνα, Η Κόκκινη Χελώνα, Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης), ενώ στις αίθουσες έρχεται «Η Ρόζα της Σμύρνης» και «Η Κρυφή Ομορφιά» με λαμπερό καστ.

Αγγελική Στελλάκη

Με εξαιρετικό τρόπο μας αποχαιρετά κινηματογραφικά το 2016. Το «La La Land» με τους Έμμα Στόουν και Ράιαν Γκόσλινγκ αποτελεί ένα μαγικό ταξίδι στο σύγχρονο Λος Άντζελες και στα όνειρα δύο νέων ανθρώπων –και αναμένεται να σαρώσει τα Όσκαρ. Αυτή την εβδομάδα κυριαρχεί, επίσης, το animation (Βαϊάνα, Η Κόκκινη Χελώνα, Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης), ενώ στις αίθουσες έρχεται «Η Ρόζα της Σμύρνης» και «Η Κρυφή Ομορφιά» με λαμπερό καστ.

La La Land

(5/5)

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμμα Στόουν τραγουδούν, χορεύουν κλακέτες, ονειρεύονται και ερωτεύονται στο σύγχρονο Λος Άντζελες. Εκείνη ονειρεύεται να γίνει διάσημη ηθοποιός αλλά μέχρι τότε εργάζεται σε καφέ μέσα σε μεγάλο στούντιο του Χόλιγουντ, ενώ εκείνος επιθυμεί να ανοίξει το δικό του τζαζ κλαμπ. Ο σκηνοθέτης Ντέμιαν Σαζέλ του Whiplash αντλεί έμπνευση από τα μιούζικαλ των δεκαετιών ’50 και ’60 και μάς καλεί να… πετάξουμε στα αστέρια με μια ταινία γεμάτη χρώμα, μουσική και μαγεία. Οι δύο κεντρικοί πρωταγωνιστές συνεργάζονται για τρίτη φορά και η χημεία τους στην οθόνη είναι αδιαμφισβήτητη. Το La La Land είναι μια ταινία για τους αθεράπευτα ρομαντικούς και τους ονειροπόλους, για τις επιθυμίες που γίνονται πραγματικότητα και για εκείνες που διαψεύδονται.

Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ
Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Έμμα Στόουν, Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ, Τζ.Κ.Σίμονς

Βαϊάνα

(3,5/5)


Η νέα ηρωίδα της Disney έρχεται να θυμίσει στους θεατές ότι οι πριγκίπισσες της εταιρίας του ποντικού είναι πλέον διαφορετικές -κάτι που έκανε και στο «Frozen». Η Βαϊάνα (η οποία στις ΗΠΑ ονομάζεται Μοάνα) είναι η κόρη του αρχηγού μιας φυλής σε ένα νησί του Ειρηνικού. Ο πατέρας της την καλεί να κάνει το καθήκον της απέναντι στον λαό της, ενώ η ίδια ονειρεύεται θαλασσινές περιπέτειες καθηλωμένη στη στεριά. Θα αναγκαστεί να μπει σε μια περιπέτεια μαζί με έναν «απρόθυμο» ήρωα: τον ημίθεο Μάουι. Ναι, υπάρχουν τραγούδια, υπάρχουν β’ ρόλοι (συγκεκριμένα ένα μάλλον χαζούλικο κοτόπουλο), αλλά η ηρωίδα δεν περιμένει έναν πρίγκιπα για να τη σώσει. Εντυπωσιακή δουλειά στο animation, μία ταινία αστεία και χαριτωμένη που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Σκηνοθεσία: Ρον Κλέμεντς, Τζον Μάσκερ, Ντον Χολ, Κρις Ουίλιαμς

Η Κόκκινη Χελώνα

(3,5/5)

Ένα ενήλικο animation χωρίς διάλογο που αφηγείται την ιστορία ενός ναυαγού σε ένα τροπικό νησί, το οποίο κατοικείται από χελώνες και πουλιά. Η ταινία -στην οποία συμμετέχει το ιαπωνικό στούντιο Ghibli- απέσπασε βραβείο Κοινού στις «Νύχτες Πρεμιέρας» και αποτελεί μια συμβολική ταινία για τη μοναξιά και την ανάγκη να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Ο σκηνοθέτης Ντουντόκ Ντε Γουίτ επιλέγει τον δρόμο του μαγικού ρεαλισμού, γεμίζοντας με εικόνες γεμάτες ουσία το κενό που αφήνει η απουσία διαλόγου. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην αφίσα της ταινίας, μία από τις καλύτερες της χρονιάς.

Σκηνοθεσία: Ντουντόκ Ντε Γουίτ

Η Ρόζα της Σμύρνης

(1,5/5)

Συλλέκτης παλαιών αντικειμένων ανακαλύπτει στη Σμύρνη ένα ματωμένο νυφικό και ένα γράμμα στη φόδρα του. Αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη της ιστορίας του που φτάνει μέχρι την καταστροφή της Σμύρνης το 1922. Θα συναντήσει τη Σμυρνιά Ρόζα και την εγγονής της Μαριάννα και θα βρεθεί μπροστά σε έναν έρωτα που έρχεται από το παρελθόν και έναν καινούριο που γεννιέται. Ενδιαφέροντα τα συστατικά, αλλά αμήχανη η προσέγγιση, καθώς η ταινία δεν καταφέρνει να μεταφέρει στον θεατή τα έντονα συναισθήματα τα οποία υπόσχεται, ενώ τη βαραίνει και ένας άσκοπος διδακτισμός για τη σχέση Τούρκων και Ελλήνων. Υπέροχη η Λήδα Πρωτοψάλτη στον ρόλο της Ρόζας.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας
Πρωταγωνιστούν: Ευγενία Δημητροπούλου, Τάσος Νούσιας, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιουλίκα Σκαφιδά

Κρυφή Ομορφιά

(1,5/5)

Τρεις συνεργάτες αποφασίζουν να παρέμβουν στην περίπτωση ενός φίλου τους, ενός πατέρα που θρηνεί για τον θάνατο της κόρης του και έχει παραιτηθεί από τη ζωή. Προσεγγίζουν τρεις ηθοποιούς, ζητώντας τους να ερμηνεύσουν τρεις ρόλους: τον Θάνατο, τον Χρόνο και την Αγάπη, στους οποίους ο άνδρας γράφει οργισμένες επιστολές. Στην πορεία θα ανακαλύψουν ότι βοηθούν και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Η ταινία περιλαμβάνει ένα all-star cast (Γουίλ Σμιθ, Έλεν Μίρεν, Έντουαρντ Νόρτον, Κέιτ Γουίνσλετ, Κίρα Νάιτλι). Δυστυχώς, παρά τα μεγάλα ονόματα, η ταινία επιστρατεύει μελοδραματικές κορώνες -επιλέγοντας έναν γλυκερό συναισθηματισμό με ελάχιστη ουσία-, προσπαθώντας παράλληλα να δώσει κωμική χροιά στα γεγονότα. Ξεχωρίζει η Έλεν Μίρεν και ο πιτσιρικάς Τζέικομπ Λάτιμορ, αλλά ο Γουίλ Σμιθ δεν καταφέρνει να δώσει μια ερμηνεία αντίστοιχη με εκείνη που είχε δώσει στο Κυνήγι της Ευτυχίας -όπως μάλλον ήταν ο στόχος του.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φράνκελ
Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Σμιθ, Έλεν Μίρεν, Έντουαρντ Νόρτον, Κέιτ Γουίνσλετ, Κίρα Νάιτλι, Μάικλ Πένια, Ναόμι Χάρις

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης

Η Φελίσια είναι ένα νεαρό ορφανό κορίτσι από τη Βρετάνη, που έχει μόνο ένα πάθος: το χορό. Με τον καλύτερό της φίλο, Βίκτορ, που ονειρεύεται να γίνει σπουδαίος εφευρέτης, θα σκεφτούν ένα απίστευτο σχέδιο για να δραπετεύσουν από το ορφανοτροφείο τους και να φτάσουν στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, όπου ο Πύργος του Άιφελ είναι ακόμα υπό κατασκευή. Η Φελίσια θα πρέπει να δώσει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της και να μάθει από τα λάθη της, για να εκπληρώσει το πιο τρελό της όνειρο: να γίνει πρίμα μπαλαρίνα στην Όπερα του Παρισιού.

Σκηνοθεσία: Έρικ Σάμερ, Ερίκ Ουαρίν

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024