Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντίλαν: Είχα τόσες πιθανότητες να κερδίσω, όσες και να βρεθώ στο φεγγάρι

Ντίλαν: Είχα τόσες πιθανότητες να κερδίσω, όσες και να βρεθώ στο φεγγάρι

Ο Μπομπ Ντίλαν, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, δεν μετέβη το Σάββατο στην Στοκχόλμη για να παραλάβει το βραβείο του, ωστόσο έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα. Εξέφρασε, δε, εκ νέου την έκπληξή του για τη βράβευση, σημειώνοντας: «Αν κάποιος μου είχε πει ότι είχα την παραμικρότερη πιθανότητα να κερδίσω το βραβείο Νόμπελ, θα είχα πιστέψει ότι έχω τόσες πιθανότητες όσες να βρεθώ στο φεγγάρι».

Ο Μπομπ Ντίλαν, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, δεν μετέβη χθες, Σάββατο στην Στοκχόλμη για να παραλάβει το βραβείο του, ωστόσο έστειλε ένα μήνυμα με το οποίο ευχαριστούσε την σουηδική ακαδημία για τη βράβευσή του.

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας, αλλά σας παρακαλώ θα ήθελα να γνωρίζετε ότι το πνεύμα μου είναι μαζί σας και ότι νιώθω μεγάλη τιμή που έλαβα αυτό το τόσο σημαντικό βραβείο», ανέφερε ο Ντίλαν στο μήνυμά του, το οποίο διάβασε η Αζίτα Ράζι πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Σουηδία στη διάρκεια της τελετής απονομής.

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός εξέφρασε επίσης την έκπληξή του που τιμήθηκε με το βραβείο αυτό: «Αν κάποιος μου είχε πει ότι είχα την παραμικρότερη πιθανότητα να κερδίσω το βραβείο Νόμπελ, θα είχα πιστέψει ότι έχω τόσες πιθανότητες όσες να βρεθώ στο φεγγάρι».

Ο Ντίλαν, που είναι γνωστό ότι αποφεύγει τη δημοσιότητα, τελικά δέχθηκε το βραβείο Νόμπελ, αφού όμως πρώτα προκάλεσε την αγανάκτηση της σουηδικής ακαδημίας εξαιτίας της σιωπής που τήρησε επί εβδομάδες μετά την ανακοίνωση στις 13 Οκτωβρίου της βράβευσής του. Τελικά επέλεξε να μην παραστεί στην τελετή απονομής.

Αντί για τον Ντίλαν, η Πάτι Σμιθ ήταν αυτή που παρέστη στην τελετή και τραγούδισε το τραγούδι του «A hard rain’s a gonna fall». Παρόλο που η Σμιθ ξέχασε τους στίχους του τραγουδιού εξαιτίας της φόρτισής της και αναγκάστηκε να το πει ξανά από την αρχή, κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού.

  • Η Πάτι Σμιθ τραγούδησε Μπομπ Ντίλαν στα Νόμπελ, αλλά ξέχασε τα λόγια

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024