Στο Αφγανιστάν απροειδοποίητα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποιεί ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ, έναν μήνα πριν την αλλαγή φρουράς στην Ουάσινγκτον. Ο επικεφαλής του Πενταγώνου φτάνει στην Καμπούλ ενώ η αφγανική κυβέρνηση αναρωτιέται για τις προθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ όταν αναλάβει την προεδρία, καθώς οι Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να ανασυντάσσονται.
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποιεί ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ, έναν μήνα πριν την αλλαγή φρουράς στην Ουάσινγκτον.
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου φτάνει στην Καμπούλ ενώ η αφγανική κυβέρνηση αναρωτιέται για τις προθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ όταν αναλάβει την προεδρία, καθώς οι Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να ανασυντάσσονται.
Ο Κάρτερ, που προσγειώθηκε την Παρασκευή, θα συναντηθεί και με τον αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι.
Ο Τραμπ έχει αφήσει αρκετά «κενά» στις δηλώσεις προθέσεών του στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και, παραδόξως, έχει πει ακόμη λιγότερα όσον αφορά το Αφγανιστάν – όπου οι ΗΠΑ παραμένουν στρατιωτικά παρούσες.
Εκ των πραγμάτων, ο Κάρτερ θα βρεθεί απέναντι στα ερωτήματα των αφγανών αξιωματούχων για τις προθέσεις της Ουάσινγκτον σχετικά με τους σχεδόν 10.000 αμερικανούς ενστόλους που παραμένουν στη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα δεδομένα για Νικς και Αντετοκούνμπο – Το σενάριο για Λέικερς
- Τελετή παράδοσης-παραλαβής τεχνολογικού εξοπλισμού δωρεά του Kaizen Foundation – Γ. Κεφαλογιάννης
- Θέατρο Αθηνών: Δύο αιώνες ζωής και 70 χρόνια θεατρικής δράσης αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Taste Atlas Awards: Γεύση κορυφής για την Ελλάδα στις 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου – Η φέτα, το ελαιόλαδο και τα δυνατά όπλα
- Νετανιάχου: Θα συναντηθεί με τον Τραμπ για τη Γάζα στις 29 Δεκεμβρίου
- Η μητσοτακική πτέρυγα επιτίθεται ευθέως στον Καραμανλή και οδηγεί τη ΝΔ σε εσωκομματική κρίση
