Όταν ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορεί δημοσίως το σύμμαχο Ριάντ
Μία ακόμη διπλωματική γκάφα μετρά ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δεν δίστασε να ασκήσει δημοσίως κριτική στο συμμαχικό Ριάντ και την Τεχεράνη. Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα στη Ρώμη, την οποία δημοσιεύει ο Guardian, ο Τζόνσον κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν ότι διεξάγουν «πολέμους δι' αντιπροσώπων».
Μία ακόμη διπλωματική γκάφα μετρά ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δεν δίστασε να ασκήσει δημοσίως κριτική στο συμμαχικό Ριάντ και την Τεχεράνη. Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα στη Ρώμη, την οποία δημοσιεύει ο Guardian, ο Τζόνσον κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν ότι διεξάγουν «πολέμους δι’ αντιπροσώπων».
«Υπάρχουν πολιτικοί αξιωματούχοι που διαστρεβλώνουν και καταχρώνται τη θρησκεία και τους διάφορους κλάδους της ίδιας θρησκείας με στόχο να επιτύχουν τους πολιτικούς στόχους τους. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ολόκληρης της περιοχής» δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.
«Η τραγωδία για μένα είναι ότι δεν υπάρχει αρκετά ισχυρή ηγεσία. Δεν υπάρχουν αρκετοί αξιωματούχοι με ανάστημα, οι οποίοι να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν πέρα από την ομάδα τους, σουνιτική ή σιιτική» πρόσθεσε ο Τζόνσον προτού καταφερθεί πιο συγκεκριμένα εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, συμμάχου της Βρετανίας στην περιοχή, και του Ιράν.
«Γι’ αυτό έχουμε τους Σαουδάραβες, το Ιράν, που εγκαθίστανται, παίζουν τους μαριονετίστες και διεξάγουν πολέμους δι’ αντιπροσώπων» σχολίασε.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επιχείρησε ωστόσο να μειώσει τη σημασία των δηλώσεών του. «Είμαστε σύμμαχοι με τη Σαουδική Αραβία και την υποστηρίζουμε στις προσπάθειές της να καταστήσει ασφαλή τα σύνορά της» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «το να ισχυριστεί κανείς το αντίθετο θα ήταν ψευδές και θα αποτελούσε κακή ερμηνεία των γεγονότων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
