Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Μεγάλο πάρτι για τα 40 χρόνια των U2

...

«Ντράμερ αναζητεί μουσικούς για συγκρότημα». Το καλοκαίρι του 1976 είχε τελειώσει, οι μαθητές επέστρεφαν στα σχολεία και στον πίνακα ανακοινώσεων του γυμνασίου Mount Temple στο Δουβλίνο, ο 14χρονος Larry Mullen κάρφωσε αυτό το σημείωμα.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν έξι νεαροί και το ραντεβού ορίστηκε για το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στην κουζίνα του σπιτιού του Larry όπου είχαν στηθεί τα ντραμς. Πρώτοι εμφανίστηκαν οι αδερφοί Evans, David και Dick με τις κιθάρες τους. Ο Adam Clayton ήρθε δηλώνοντας ότι εκτός από μπασίστας θα είναι και ο μάνατζερ του συγκροτήματος. Δύο φίλοι του Larry, οι Ivan McCormick και Peter Martin ήρθαν, είδαν και απήλθαν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο Paul Hewson αποπειράθηκε να παίξει κιθάρα και ήταν τόσο κακός που αποφασίστηκε να δοκιμαστεί στο τραγούδι. Σε εκείνη την πρώτη συνάντηση κακοποίησαν δύο τραγούδια των Rolling Stones, τα «Brown Sugar» και «Satisfaction».

Το συγκρότημα βαφτίστηκε Feedback. Με βασικές επιρροές τους The Jam, The Clash, Buzzcocks και Sex Pistols επιδόθηκαν σε διασκευές, όχι ιδιαίτερα αξιόλογες είναι η αλήθεια. Τον Μάρτιο του 1977 άλλαξαν το όνομά τους σε The Hype. Συνέχισαν με διασκευές, αλλά επειδή καταλάβαιναν ότι δεν ήταν καλοί παίζοντας τραγούδια άλλων, άρχισαν να γράφουν δικά τους. Τον Μάρτιο του 1978 ο Dick Evans αποχώρησε και το κουαρτέτο που έμεινε άλλαξε –για τελευταία φορά –το όνομά του σε U2. Μέχρι τότε ο David Evans ήταν ήδη γνωστός ως The Edge και ο Paul Hewson ως Bono.

Τρία χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη συνάντηση στην κουζίνα του Λάρι, τον Σεπτέμβριο του 1979 κυκλοφόρησε το EP «Three» με τρία τραγούδια. Τον Οκτώβριο του 1980 το άλμπουμ «Boy». Ηταν η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού όχι μόνο για τους τέσσερις νεαρούς από το Δουβλίνο, αλλά και για εκατομμύρια θαυμαστών τους σε όλο τον κόσμο.

Το ελληνικό fan club των U2, Desire, γιορτάζει τα 40 χρόνια του συγκροτήματος την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Bubbles The Bar (Πανόρμου και Αλ. Παυλή 35). Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει με video projection από τις 19.00 και θα συνεχιστεί στις 21.00 με μουσικές επιλογές από τα πρώτα demos μέχρι το τελευταίο άλμπουμ «Songs of innocence», που θα ξαφνιάσουν και τους πιο «υποψιασμένους» φαν των U2. Στη διάρκεια της βραδιάς θα κληρωθούν δώρα, προσφορά της Minos EMI.

entertainment.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024