Τσίπρας: Ανάγκη να αντιστραφεί η ροή νέων προς το εξωτερικό
Στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» βρέθηκε στη διάρκεια της παραμονής του στην Ξάνθη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από υπουργικό κλιμάκιο και τους τοπικούς βουλευτές. Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η παρούσα συγκυρία είναι μία κρίσιμη καμπή για την χώρα και έκανε λόγο για ανάγκη να αντιστραφεί η ροή νέων προς το εξωτερικό, με γνώμονα την έρευνα και την καινοτομία, με απώτερο στόχο την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» βρέθηκε στη διάρκεια της παραμονής του στην Ξάνθη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από υπουργικό κλιμάκιο και τους τοπικούς βουλευτές.
Εκεί συνομίλησε με τους ερευνητές, τον πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου Γιάννη Ιωαννίδη και τον γενικό διευθυντή,Νέστορα Τσιρλιγκάνη, αλλά και οικονομολόγους και συμβούλους επιχειρήσεων που προσκλήθηκαν.
Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε μια παρουσίαση για τις δράσεις του Ερευνητικού Κέντρου που στοχεύει στη σύνδεση των τεχνολογικών εφαρμογών με την οικονομία και τον πολιτισμό – και εφαρμογές όπως οι τρισδιάστατες απεικονίσεις μνημείων που παρακολούθησε με τα ειδικά 3D γυαλιά.
Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Κέντρου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αύξηση τη χρηματοδότησης προς την έρευνα και την καινοτομία και την αναβάθμιση του τομέα τους με μια ξεχωριστή θέση αναπληρωτή υπουργού.
Μιλώντας στο αμφιθέατρο του Ερευνητικού Κέντρου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν γίνει στο υπουργείο Παιδείας ώστε να ενισχυθεί η έρευνα, και μίλησε για μια «στρεβλή οικονομική προσέγγιση στα χρόνια της κρίσης και για την εσωτερική υποτίμηση που έπληξε την εργασία και οδήγησε στη διαρροή νέων επιστημόνων που η χώρα επενδύει για να τους μορφώσει».
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η παρούσα συγκυρία είναι μία κρίσιμη καμπή για την χώρα και έκανε λόγο για ανάγκη να αντιστραφεί η ροή νέων προς το εξωτερικό, με γνώμονα την έρευνα και την καινοτομία, με απώτερο στόχο την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα ο Ράιτ
- Ιράν: ΗΠΑ και Ισραήλ έπληξαν τον πυρηνικό σταθμό στη Νατάνζ – Η Τεχεράνη ενημέρωσε τον ΔΟΑΕ
- Λόλα Νταϊφά: «Μου έκλεψαν τα σκουλαρίκια και μετά είδα τον Τσαγκαράκη να τα βγάζει σε δημοπρασία» καταγγέλλει
- Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος στο Ιράν κλιμακώνεται πέρα από τον έλεγχο του Τραμπ – Αβέβαιη η συνέχεια
- Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου
- Ευαγγελία Μουμούρη: Η πραγματική ιστορία πίσω από τον ρόλο της στο «Ριφιφί» που την συγκλόνισε
