H Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για «απαγωγή» δύο στρατιωτών
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγορεί τις ουκρανικές υπηρεσίες πως «αιχμαλώτισαν» δύο ρώσους στρατιώτες στην Κριμαία και τους πήραν στην Ουκρανία, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Η ουκρανική πλευρά αναφέρει ότι οι στρατιώτες συνελήφθησαν ενώ είχαν περάσει στην ουκρανική επικράτεια και πως επρόκειτο για «λιποτάκτες» που είχαν αυτομολήσει στις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγορεί τις ουκρανικές υπηρεσίες πως «αιχμαλώτισαν» δύο ρώσους στρατιώτες στην Κριμαία και τους πήραν στην Ουκρανία, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Η ουκρανική πλευρά αναφέρει ότι οι στρατιώτες συνελήφθησαν ενώ είχαν περάσει στην ουκρανική επικράτεια και πως επρόκειτο για «λιποτάκτες» που είχαν αυτομολήσει στις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία.
Καταγγέλλοντας «άλλη μια κατάφωρη πρόκληση» από μέρους του Κιέβου, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας απαίτησε οι δύο ρώσοι στρατιωτικοί «να επιστρέψουν αμέσως».
Στον ίδιο τόνο ήταν αργότερα την Τρίτη και οι αναφορές από τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση «πρόκληση».
Το Κρεμλίνο από τηνπ λευρά του ανέφερε πως έχει λάβει «τα απαραίτητα μέτρα», και τόνισε πως «το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014, κάτι που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Sputnik
- Πτυχίο και δουλειά στην Ευρώπη: Ποιοι παραμένουν πιστοί στο αντικείμενο σπουδών και ποιοι αλλάζουν κατεύθυνση
- Αναζητώντας τη μεγάλη μέθοδο
- Καίτη Γαρμπή – Διονύσης Σχοινάς: Η διαδικτυακή συνεδρία γάμου, η κόντρα και το παθιασμένο φιλί
- Πρώτοι Χαιρετισμοί: Τι ώρα ξεκινούν – Πότε ψάλλεται ο Ακάθιστος Ύμνος
- Final Four: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση πώλησης των εισιτηρίων
- ΚΚΕ: Βλέπει ποινικές ευθύνες για Βορίδη και Αυγενάκη – Το πόρισμα για την Εξεταστική για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

