Ο μουσικός Μπομπ Ντίλαν δεν θα ταξιδέψει στην Σουηδία για να παραλάβει το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, έγινε γνωστό από τη σουηδική Ακαδημία. Σύμφωνα με την Ακαδημία, ο Ντίλαν επικαλέστηκε «ανειλημμένες υποχρεώσεις».

Ο μουσικός Μπομπ Ντίλαν δεν θα ταξιδέψει στην Σουηδία για να παραλάβει το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, έγινε γνωστό από τη σουηδική Ακαδημία.

Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι έλαβε προσωπική επιστολή από τον Μπομπ Ντίλαν, στην οποία ο μουσικός ανέφερε ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί στην τελετή απονομής του Νόμπελ και επικαλέστηκε «ανειλημμένες υποχρεώσεις».

Ο Ντίλαν είπε στην Ακαδημία ότι αισθάνεται «μεγάλη τιμή» για τη βράβευσή του και εξέφρασε την ελπίδα να μπορούσε να παραλάβει προσωπικά το βραβείο.

Ο μουσικός θα πρέπει να δώσει μία διάλεξη έως τον Ιούνιο.

Τις πρώτες ημέρες μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του, ο Μπομπ Ντίλαν ήταν «εξαφανισμένος»: η Ακαδημία δεν μπορούσε να τον βρει για να του ανακοινώσει επισήμως τη βράβευση, ενώ ο ίδιος είχε αποφύγει να κάνει δηλώσεις.

Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας, ο Μπομπ Ντίλαν έδωσε συνέντευξη λέγοντας ότι «δεν έχει λόγια» για τη βράβευσή του και εκφράζοντας την επιθυμία του να παραστεί στην τελετή απονομής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr