Επιστρέφουν στο Μον Πελερέν Αναστασιάδης και Ακιντζί
Στο Μον Πελερέν της Ελβετίας θα επαναληφθούν τελικά οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
Στο Μον Πελερέν της Ελβετίας θα επαναληφθούν τελικά οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου ανέφερε πως η συζήτηση θα συνεχιστεί στο Μον Πελερέν και θα ξεκινήσουν από εκεί που έμειναν, δηλαδή στα κριτήρια του εδαφικού.
«Προσδοκία μας» είπε, η «κατάληξη επί των κριτηρίων και ειδικότερα των τριών. Οι εδαφικές προσαρμογές, επιστροφή πληθυσμού και η ακτογραμμή».
Οι συναντήσεις θα διαρκέσουν για τρεις μέρες, από Κυριακή 20 Νοεμβρίου μέχρι την Τρίτη 22 Νοεμβρίου. Οι δυο ηγέτες αναχωρούν για την Ελβετία το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα πραγματοποιήσει ακόμη ένα ταξίδι πριν από αυτό της Ελβετίας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα για να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.
Όσον αφορά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε πως ο Πρόεδρος θα ενημερώσει κατ’ ιδίαν τους πολιτικούς αρχηγούς, χωρίς να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ισραήλ γίνεται μέλος του «συμβουλίου ειρήνης» του Τραμπ, ανακοινώνει ο Νετανιάχου
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες πόλεις
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας