Δυσφορεί η Τουρκία με τη συμμετοχή Κούρδων στη μάχη για τη Ράκα
Δεν κρύβει η Άγκυρα την δυσφορία της στη συμμετοχή της κουρδικής YPG στη μάχη για την εκδίωξη της τζιχαντιστικής ISIS από τη Ράκα της βόρειας Συρίας: Η συμμετοχή «μη αραβικών» παραγόντων «δεν συμβάλλει στην ειρήνευση της περιοχής» δηλώνει εμφανώς ενοχλημένη η τουρκική κυβέρνηση. Κατά την επίσκεψη δε του αμερικανού επιτελάρχη στην Τουρκία, η Άγκυρα διαμήνυσε πως δική της προτεραιότητα στη Συρία είναι η εκδίωξη των Κούρδων από το Μαντζίμπ.
Δεν κρύβει η Άγκυρα την δυσφορία της στη συμμετοχή της κουρδικής YPG στη μάχη για την εκδίωξη της τζιχαντιστικής ISIS από τη Ράκα της βόρειας Συρίας: Η συμμετοχή «μη αραβικών» παραγόντων «δεν συμβάλλει στην ειρήνευση της περιοχής» δηλώνει εμφανώς ενοχλημένη η τουρκική κυβέρνηση.
Κατά την επίσκεψη δε του αμερικανού επιτελάρχη στην Τουρκία, η Άγκυρα διαμήνυσε πως δική της προτεραιότητα στη Συρία είναι η εκδίωξη των Κούρδων από το Μαντζίμπ.
Στις δυνάμεις με την υποστήριξη των ΗΠΑ που επιχειρούν εναντίον της ISIS στη Ράκα πρωτοστατεί η κουρδική YPG.
Τη Δευτέρα, η πρώτη φάση της επιχείρησης «Οργή του Ευφράτη» στόχευε στην αποκοπή της πόλης.
Η επιχείρηση στη Ράκα, την «πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους», γίνεται παράλληλα με την ιρανική επίθεση στη Μοσούλη, το δεύτερο αστικό κέντρο που λειτουργεί (στην ιρακινή πλευρά), ως κέντρο της ISIS.
Ο τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ν.Κουρτουλμούς ανέφερε τη Δευτέρα πως «η παρουσία μη αραβικών στοιχείων στην εκδίωξη της ISIS από τη Ράκα δεν συμβάλλει στην ειρήνευση περιοχής».
Σύμφωνα με τον ίδιο, με τον αμερικανό επιτελάρχη συζητήθηκαν «κοινές μέθοδοι εναντίον της ISIS στο Αλ Μπαμπ και τη Ράκα» της Συρίας. Μέχρι στιγμής, η Τουρκία δεν συμμετέχει στην επιχείρηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Έχουν απομείνει λιγότερα από 800 εισιτήρια – Πάει για sold out και το ματς με τον ΟΦΗ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής – Με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη θα δώσει το παρών η Ελλάδα
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια