Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρέιλερ για τη «Ρόζα της Σμύρνης»

Τρέιλερ για τη «Ρόζα της Σμύρνης»

Πρεμιέρα έκανε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης», μιας ελληνοτουρκικής συμπαραγωγής που ακολουθεί τα ίχνη ενός έρωτα. Μια φωτογραφία και ένα νυφικό λερωμένο με αίμα αποτελούν την αφορμή για να ξεκινήσει ο ήρωας της ταινίας, ο Δημήτρης (τον ερμηνεύει ο Τάσος Νούσιας) ένα ταξίδι σε Ελλάδα και Τουρκία για να βρει τον ιδιοκτήτη του φορέματος. Καθώς τα μυστικά του παρελθόντος ξεδιπλώνονται, ο Δημήτρης θα συναντήσει την 28χρονη Μαριάννα, καθώς και τη γιαγιά της τη Ρόζα και θα «ταξιδέψει» μέχρι τη Σμύρνη του 1922.

Πρεμιέρα έκανε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης», μιας ελληνοτουρκικής συμπαραγωγής που ακολουθεί τα ίχνη ενός έρωτα.

Μια φωτογραφία και ένα νυφικό λερωμένο με αίμα αποτελούν την αφορμή για να ξεκινήσει ο ήρωας της ταινίας, ο Δημήτρης (τον ερμηνεύει ο Τάσος Νούσιας) ένα ταξίδι σε Ελλάδα και Τουρκία για να βρει τον ιδιοκτήτη του φορέματος. Καθώς τα μυστικά του παρελθόντος ξεδιπλώνονται, ο Δημήτρης θα συναντήσει την 28χρονη Μαριάννα, καθώς και τη γιαγιά της τη Ρόζα και θα «ταξιδέψει» μέχρι τη Σμύρνη του 1922.

Ο Γιώργος Κορδέλλας, γνωστός ως σκηνοθέτης επιτυχημένων σειρών («Αναστασία», «Απών», «Τζιβαέρι», «Μυστικά και λάθη», «Λούφα και παραλλαγή» κ.ά.), και στιχουργός αγαπημένων τραγουδιών σκηνοθετεί την ταινία με πρωταγωνιστές τους: Τάσο Νούσια, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Τζεμ Ακσακάλ, Πέτρο Λαγούτη, Χάρη Εμμανουήλ, Κώστα Καζανά, Αϊσάν Σουμερτζάν, Γιάννη Θωμά.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

«Η ταινία δεν είναι μόνο μία ιστορία αγάπης. Είναι μία ανθρώπινη ιστορία. Μπορεί κάποιος να διδαχθεί πολλά μαθήματα: Πώς δημιουργούμε τέρατα, ξένους, εχθρούς. Όλα αυτά υπάρχουν στην ταινία και στο βιβλίο» λέει στο in.gr ο Γιλμάζ Γκρουντά, ενώ ο συμπαραγωγός της ταινίας Σεϊχάν Μπαράν εκτιμά ότι «η πολιτική δεν είχε ποτέ, ούτε θα έχει ποτέ τόση δύναμη όση η τέχνη».

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει η Χριστίνα Λαζαρίδη και είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ τα τραγούδια της ταινίας σε στίχους Γιώργου Κορδέλλα ερμηνεύουν η Χάρις Αλεξίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Αρετή Κετιμέ.

Η ταινία αποτελεί παραγωγή της Αργοναύτες ΑΕ σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ TV, την Feelgood Entertainment, την Sarmasik Sanatlar, την ΕΡΤ, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Μυτιλήνη και την Αθήνα.

* Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 22 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024