Η ΕΕ περιμένει να ακούσει στη Σύνοδο της Πέμπτης τι θα πει η Μέι για το Brexit
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και η Γερμανία εκφράζει την ελπίδα ότι θα παρουσιάσει το όραμά της για το Brexit, ωστόσο το Βερολίνο δεν είναι σίγουρο ότι θα πει κάτι καινούριο.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και η Γερμανία εκφράζει την ελπίδα ότι θα παρουσιάσει το όραμά της για το Brexit, ωστόσο το Βερολίνο δεν είναι σίγουρο ότι θα πει κάτι καινούριο.
Γερμανός αξιωματούχος είπε ότι οι υπόλοιπες 27 χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για το Brexit πριν η Βρετανία ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για έξοδο από την ΕΕ.
«Για εμάς, οι τέσσερις ελευθερίες είναι αδιαχώριστες» είπε ο αξιωματούχος αναφερόμενος στη δέσμευση για ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και διακίνηση κεφαλαίων, αγαθών και υπηρεσιών.
Γερμανός αξιωματούχος είπε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες περιμένουν με ενδιαφέρον να ακούσουν τι θα πει η Μέι στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, αλλά δεν είναι σίγουροι ότι θα πει κάτι καινούριο.
«Προσωπικά, δεν θα μου κάνει εντύπωση εάν οι υπόλοιποι έχουν κάτι να πουν» είπε ο ο γερμανός αξιωματούχος. «Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το είδος της συνομιλίας που θα δώσει» πρόσθεσε.
«Μας ενδιαφέρει πολύ το πώς βλέπει (η Μέι) τη μελλοντική σχέση ανάμεσα στην ΕΕ και τη Βρετανία» τόνισε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Άρης Betsson Κ18 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη (pics)
- Εκεί βρίσκω τον πραγματικό εαυτό μου: Ο ημίγυμνος Χάρι Στάιλς για τον Χαρούκι Μουρακάμι, το τρέξιμο και τη φήμη
- Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του
- Καύσιμα: Αυξήσεις πυροδοτεί ο πόλεμος στο Ιράν – Τι λέει ο πρόεδρος πρατηριούχων Ηρακλείου
- Ο Ανδρουλάκης κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου
- H OpenAI κέρδισε το Πεντάγωνο, τώρα θέλει όλο το ΝΑΤΟ

