Μέλος διεθνούς κυκλώματος μεταφοράς μεταναστών από τη Συρία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής προς την Ευρώπη είναι ο 51χρονος Σύρος που συνελήφθη την Πέμπτη στην περιοχή Αποκόρωνα Χανίων από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε). Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα των Αρχών του Βελγίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παροχή βοήθειας για παράνομη είσοδο ατόμων και διαμονή, πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων και εμπορία πλαστών-παραποιημένων εγγράφων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του από αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, σκληροί δίσκοι κ.ά.) διάφορα έγγραφα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ