ΟΕΕ: Απαιτείται άμεσα παρέμβαση για προστασία α’ κατοικίας από πλειστηριασμούς
«Απαιτείται άμεσα νομοθετική παρέμβαση, που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία όσων έχουν πραγματικά χαμηλά εισοδήματα, και, ταυτόχρονα, δεν θα αποτελέσει δίχτυ προστασίας για τους έχοντες, αλλά κατ΄ επάγγελμα κακοπληρωτές» τονίζει ο Κ.Κόλλιας, πρόεδρος του ΟΕΕ. «Οι δανειστές, που σιωπούν εκκωφαντικά για το συγκεκριμένο θέμα, οφείλουν να συναινέσουν» προσθέτει.
Αμεση νομοθετική παρέμβαση για την προστασία της α’ κατοικίας των οικονομικά αδύναμων από πλειστηριασμούς ζητά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, τονίζοντας μάλιστα ότι «οι δανειστές, που σιωπούν εκκωφαντικά για το συγκεκριμένο θέμα, οφείλουν να συναινέσουν».
Ειδικότερα, σε παρέμβαση του για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ακόμη και πρώτων κατοικιών, ο πρόεδρος του ΟΕΕ τονίζει ότι «στο σημείο, που βρίσκεται η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, είναι ανεπίτρεπτο και τουλάχιστον κυνικό το να συζητάμε για πλειστηριασμούς ακινήτων, ακόμα και πρώτης κατοικίας, για οφειλές σε τράπεζες ή και στο Δημόσιο».
«Απαιτείται ΑΜΕΣΑ νομοθετική παρέμβαση, που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία όσων έχουν πραγματικά χαμηλά εισοδήματα, και, ταυτόχρονα, δεν θα αποτελέσει δίχτυ προστασίας για τους έχοντες, αλλά κατ΄ επάγγελμα κακοπληρωτές» προσθέτει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία – Κίνα για κατάληψη τάνκερ: Η Ουάσιγκτον είναι διατεθειμένη να προκαλέσει σοβαρές διεθνείς κρίσεις
- Χαρίτσης: Δεν μπορεί οι προσωπικές επιδιώξεις του Μητσοτάκη να στρέφονται σε βάρος των εθνικών συμφερόντων
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 11 Ιανουαρίου με συναρπαστικές προσφορές
- Αντετοκούνμπο μετά την ήττα από τους Γουόριορς: «Να πιστεύουμε ότι θα είναι μία σπουδαία ιστορία επιστροφής»
- Τι αποκαλύπτουν οι παραγγελίες Πούτιν σε όπλα
- Υπόθεση Ρομπ Ράινερ: Εκτός υπεράσπισης ο δικηγόρος του γιου του που κατηγορείται για τη δολοφονία του



