Χανιά: Μεγάλη πυρκαγιά στα Φαλάσαρνα Κισάμου
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στα Φαλάσαρνα Κισάμου στο νομό Χανίων. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα και το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Σε συναγερμό έχουν τεθεί από το απόγευμα της Τρίτης οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή των Φαλασάρνων Κισσάμου.
Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεράνουν το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη με το κύριο μέτωπο να κινείται από την περιοχή Καβούσι σε πλαγιά στη θέση « Ρίζες», περιμετρικά από τους οικισμούς Αρμί, Μαυράκι και ‘Αγιος Κωνσταντίνος, με κατεύθυνση το χωριό Πλάτανος.
Η φωτιά στο πέρασμά της έχει κάψει χορτολιβαδική έκταση, έκταση με ελιές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές σε τουλάχιστον δύο ξύλινες εξωτερικές κατασκευές σπιτιών.
Επί τόπου επιχειρούν οχήματα και ανάλογο προσωπικό της Πυροσβεστικής από την Κίσσαμο και τα Χανιά καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα που παράλληλα με την επιχείρηση κατάσβεσης δημιούργησαν και αντιπυρικές ζώνες γύρω από κατοικημένες περιοχές.
Λόγω της φωτιάς έγινε διακοπή της κυκλοφορίας στον επαρχιακό δρόμο Φαλάσαρνα – Πλάτανος ενώ ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης που βρίσκεται στο σημείο κάλεσε τους κατόχους υδροφόρων οχημάτων να συμβάλουν επικουρικά στο έργο της πυρόσβεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης έστειλαν περισσότεροι από 5.000 μαθητές από 55 σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου
- Οι έξυπνες κάμερες έχουν πιάσει 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Πότε ξεκινούν οι κλήσεις
- Η FIFA και το Συμβούλιο Αθλητισμού του Ντουμπάι εγκαινιάζουν νέα ετήσια παγκόσμια βραβεία ποδοσφαίρου
- H Meta ποντάρει στα ΑΙ agents με την εξαγορά της κινεζικής Manus
- H Χέλεν Μίρεν «δεν ήθελε» να υποδυθεί μια γυναίκα που πεθαίνει στην ταινία Goodbye June
- Ρομαίν Ρολάν: Αγώνας υπέρ της ελευθερίας και του σεβασμού του ανθρώπινου πνεύματος


