Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mega-concert στην έρημο της Καλιφόρνιας με θρύλους της ροκ

Mega-concert στην έρημο της Καλιφόρνιας με θρύλους της ροκ

Rolling Stones, Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Ρότζερ Γουότερς, Μπομπ Ντίλαν, Νιλ Γιανγκ, οι Who... Θρύλοι της ροκ θα κατακτήσουν με τη μουσική τους την έρημο της Καλιφόρνιας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Rolling Stones, Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Ρότζερ Γουότερς, Μπομπ Ντίλαν, Νιλ Γιανγκ, οι Who… Θρύλοι της ροκ θα κατακτήσουν με τη μουσική τους την έρημο της Καλιφόρνιας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το Desert Trip, ένα λογοπαίγνιο που παραπέμπει στο ταξίδι ή στην παραίσθηση υπό την επήρεια ουσιών μέσα στην έρημο, αρχίζει σήμερα και για τρεις ημέρες και θα επαναληφθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι συγκεκριμένοι αστέρες της ροκ δείχνουν γεμάτοι ενέργεια, πολύ υγιείς και έχουν όλοι τους πατήσει τα 70, εκτός από τον «νεανία» κιθαρίστα των Rolling Stones, τον 69χρονο Ρόνι Γουντ.

Οι Who, οι οποίοι το 1965 απευθύνονταν στους baby boomers με τον ύμνο τους My Generation, μπορεί να είναι οι πρώτοι που θα αποχωρήσουν από το μουσικό στερέωμα: το συγκρότημα είπε ότι η περιοδεία αυτή θα είναι η τελευταία.

Το Desert Trip, στη νότια Καλιφόρνια, θα αποτελέσει ορόσημο γιατί εκεί θα συναντηθούν οι Ρολλινγ Στονεσ και ο Πολ Μακ Κάρντεϊ των Beatles: τα δύο βρετανικά συγκροτήματα καθόρισαν τη ροκ τη δεκαετία του 1960, υιοθετώντας δύο ριζικά αντίθετα στυλ.

Θα είναι επίσης η πρώτη φορά που ο Μακ Κάρτνεϊ και ο Ντίλαν θα είναι μαζί έπειτα από μια σειρά συναντήσεων εκτός σκηνής. Η διασημότερη ήταν το 1964 σε νεοϋορκέζικο ξενοδοχείο, όπου το ίνδαλμα της φολκ φέρεται να μύησε τα τέσσερα αγόρια στον άνεμο της μαριχουάνας, η επίδραση της οποίας θα γίνει αισθητή από μουσικής άποψης στα επόμενα άλμπουμ των Beatles.

Το Desert Trip, στο οποίο αναμένονται 150.000 λάτρεις της ροκ τα δύο Σαββατοκύριακα, ήταν ιδέα των οργανωτών της Coachella, του πολύ πετυχημένου μουσικού φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Απρίλιο στο Ιντιο, σχεδόν δύο ώρες ανατολικά του Λος Αντζελες.

Αν η όρεξη του νεανικού κοινού για συναυλίες κάνει τέτοιες εκδηλώσεις να ευημερούν, μεταξύ των οποίων και το φεστιβάλ Coachella που είναι από τα σημαντικότερα στις ΗΠΑ, το Desert Trip απευθύνεται σε ένα πιο ώριμο κοινό και γι’ αυτό γρήγορα απέκτησε το υποκοριστικό Oldchella.

Το Desert Trip πούλησε εισιτήρια, η τιμή των οποίων φθάνει τα 1.599 δολάρια (1.432 ευρώ) έκαστο για τρεις ημέρες με κρατημένες θέσεις και πρόσβαση σε lounge. Το φεστιβάλ προτείνει επίσης προσφορές εισιτηρίων με γεύματα ή ποτά στα καλύτερα μπαρ και εστιατόρια της Καλιφόρνιας.

«Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά σε μια τέτοια εκδήλωση και ότι πολλοί είναι έτοιμοι να πληρώσουν για να χαρούν τα ωραία πράγματα της ζωής. Το Desert Trip είναι μια σπουδαία επιτυχία γιατί παρά την τσουχτερή τιμή των εισιτηρίων, όλα πουλήθηκαν πολύ γρήγορα» δήλωσε ο Γκάρι Μποντζιοβανίνι, πρόεδρος και αρχισυντάκτης της Pollstar, ειδικής ιστοσελίδας για τις συναυλίες.

Αντίθετα, όσοι αγόρασαν πακέτα εισιτηρίων ελπίζοντας να τα μεταπωλήσουν στη διπλάσια τιμή, ώστε να καλύψουν τα έξοδά τους απογοητεύτηκαν, καθώς τo φθηνότερο εισιτήριο για τη συναυλία, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Desert Trip, είναι 399 δολάρια για μια θέση ορθίων και στο βάθος, στο εξής διατίθεται στη μισή τιμή στις ιστοσελίδες μεταπώλησης.

Οι έξι μουσικές παρουσίες του φεστιβάλ αποτελούν αναμφισβήτητα μέρος της ιστορίας της ροκ. Οι πωλήσεις εισιτηρίων για συναυλίες τους ανήλθαν σε 3,1 και πλέον δισ. δολάρια από το 2000, σύμφωνα με το Pollstar.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024