Ομπάμα: Η αποχή ισοδυναμεί με ψήφο υπέρ του Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να κινητοποιηθούν υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, υπογραμμίζοντας ότι το να μην πάνε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την 8η Νοεμβρίου θα είχε ως αποτέλεσμα να ανέλθει στην εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ, o οποίος «δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα» για την θέση του επικεφαλής της χώρας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να κινητοποιηθούν υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, υπογραμμίζοντας ότι το να μην πάνε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την 8η Νοεμβρίου θα είχε ως αποτέλεσμα να ανέλθει στην εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ, o οποίος «δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα» για την θέση του επικεφαλής της χώρας.
«Εάν δεν ψηφίσετε, θα πρόκειται για μια ψήφο υπέρ του Τραμπ» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Steve Harvey Morning Show.
«Εάν ψηφίσετε υπέρ του υποψηφίου ενός κόμματος που δεν έχει καμία πιθανότητα να νικήσει στις εκλογές, θα πρόκειται για μια ψήφο υπέρ του Τραμπ» πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, υπαινισσόμενος την υποψηφιότητα του Γκάρι Τζόνσον (φιλελεύθερος) και της Τζιλ Στάιν (κόμμα των Πρασίνων).
Μια μερίδα των υποστηρικτών του Μπέρνι Σάντερς, που κατέγραψε μια εντυπωσιακή πορεία στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών προτού αποφασίσει να στηρίξει την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, δείχνουν να προσελκύονται από την υποψηφία των Πρασίνων.
«Όλα όσα πετύχαμε εδώ και 8 χρόνια διακυβεύονται σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση» τόνισε ο Αμερικανός ηγέτης προσπαθώντας να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν σε δύο προεδρικές εκλογές και οι οποίοι, στις δημοσκοπήσεις, εμφανίζονται λιγότερο ενθουσιασμένοι για το πρόσωπο της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, την οποία θεωρούν πολύ υπολογίστρια και λίγο ειλικρινή.
«Δεν θέλω να παραμείνετε στα σπίτια σας και να σκέφτεστε ότι είναι λιγότερο σημαντικό σε σύγκριση με το 2008 και το 2012» υπογράμμισε ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, προειδοποιώντας τους ψηφοφόρους για τον Ντόναλντ Τραμπ «που δεν ελέγχει τα σημαντικά δεδομένα που πρέπει να γνωρίζει κανείς εάν θέλει να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μεταναστευτικό: 260% αύξηση των ροών στο διάδρομο Λιβύης – Κρήτης
- Μεξικό: Δολοφονήθηκε στέλεχος του καρτέλ Σιναλόα, που είχε επικηρυχθεί από τις ΗΠΑ
- Γάζα: Αλλους δύο Παλαιστίνιους σκότωσε το Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του
- Ιαπωνία: Προϋπολογισμό-ρεκόρ 665 δισ. ευρώ εγκρίνει η κυβέρνηση
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 32 τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
- Νιγηρία: Ο Τραμπ προειδοποιεί και για άλλους βομβαρδισμούς αν δεν σταματήσει η «σφαγή χριστιανών»