Σε δίκη 15 υπάλληλοι της Air France για το «ξεγύμνωμα» στελεχών
Στο εδώλιο οδηγούνται 15 νυν και πρώην υπάλληλοι της Air France με την κατηγορία βιαιοπραγίας στο πλαίσιο των τεταμένων περυσινών κινητοποιήσεων στον όμιλο, και συγκεκριμένα το περιστατικό που είχε κάνει το γύρο του κόσμου με το «ξεγύμνωμα» στελεχών σε κοινή θέα. Οι βαρύτερα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, θεωρητικά, ακόμη και φυλάκιση ενώ η διοίκηση ζήτησε «συμβολικό» πρόστιμο.
Στο εδώλιο οδηγούνται 15 νυν και πρώην υπάλληλοι της Air France με την κατηγορία βιαιοπραγίας στο πλαίσιο των τεταμένων περυσινών κινητοποιήσεων στον όμιλο, και συγκεκριμένα το περιστατικό που είχε κάνει το γύρο του κόσμου με το «ξεγύμνωμα» στελεχών σε κοινή θέα.
Βαρύτερες είναι οι κατηγορίες σε πέντε άτομα, που έχουν εν τω μεταξύ απολυθεί, που κατηγορούνται για επίθεση και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ακόμη και τριετούς φυλάκισης ή προστίμου μέχρι 45.000 ευρώ.
Οι υπόλοιποι δέκα, που ακόμη εργάζονται στην αεροπορική, βαρύνονται με κατηγορίες καταστροφής περιουσίας.
Η διοίκηση της εταιρείας ζήτησε καταδίκη με «συμβολικό» πρόστιμο ενός ευρώ.
Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον περαμένο Οκτώβριο στα κεντρικά της εταιρείας, κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού, όταν οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι πιάστηκαν στα χέρια με δύο διευθυντικά στελέχη και φρουρούς.
Σε υπεράσπιση των κατηγορουμένων συγκεντρώθηκαν την Τρίτη έξω από το δικαστήριο δεκάδες μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ο Γουάινσταϊν έχει εκτίσει την ποινή του»: Η Τζούντι Ντεντς διχάζει – Το «δυσβάσταχτο» πρόβλημα υγείας της
- Ουκρανία: Τι θα γίνει με το δάνειο αποζημιώσεων – Ο χρόνος πιέζει τους Ευρωπαίους συμμάχους της
- Η αξία του κράτους πρόνοιας: Ποιες χώρες της ΕΕ δαπανούν τα περισσότερα;
- Ζελένσκι: Έτοιμο την Τρίτη το σχέδιο 20 σημείων Ουκρανίας και Ευρώπης – Θα διαβιβαστεί στις ΗΠΑ
- LIVE: Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Κεραυνοί Καραμανλή κατά Μητσοτάκη για συνολική κρίση θεσμών – Ηχηρή επαναφορά στην ατζέντα του σκανδάλου των υποκλοπών


