Κυβερνητικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος έναντι των ανταρτών στο Χαλέπι
Επίθεση σε τέσσερα μέτωπα πραγματοποίησαν την Τρίτη οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον των ανταρτοκρατούμενων περιοχών του Χαλεπίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από εδάφους επίθεση από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε οι κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση ανακατάληψης όλης της πόλης, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των σύρων ανταρτών στο Reuters. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος έναντι των ανταρτών στην Παλιά Πόλη.
Επίθεση σε τέσσερα μέτωπα πραγματοποίησαν την Τρίτη οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον των ανταρτοκρατούμενων περιοχών του Χαλεπίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από εδάφους επίθεση από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε οι κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση ανακατάληψης όλης της πόλης, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των σύρων ανταρτών στο Reuters.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος έναντι των ανταρτών στην Παλιά Πόλη του Χαλεπιού.
Ανώτερος αξιωματικός των ανταρτών σημνείωσε ότι σημειώνονται συγκρούσεις στην περιοχή Σουβέικα, αλλά δεν αναφέρθηκε σε προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων.
Διοικητής ιρακινής σιιτικής πολιτοφυλακής, η οποία μάχεται στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι μεγάλη στρατιωτική δύναμη κινείται με τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς προς τις περιοχές του Ανατολικού Χαλεπίου, τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες.
Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στο Χαλέπι, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) απηύθυνε έκκληση την Τρίτη να διαφύγουν άμεσα, μέσω ασφαλών διαδρόμων, άρρωστοι και τραυματίες. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αυτή τη στιγμή στο εμπόλεμο Χαλέπι έχουν απομείνει μόλις 35 γιατροί για να παράσχουν ιατρική βοήθεια σε τουλάχιστον 250 ανθρώπους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H Ελβετία χάνει τη θέση της στον κόσμο – Το τέλος της ουδετερότητας;
- Συνταγή: Ροστ μπιφ
- Μεταναστευτικό: 260% αύξηση των ροών στο διάδρομο Λιβύης – Κρήτης
- Μεξικό: Δολοφονήθηκε στέλεχος του καρτέλ Σιναλόα, που είχε επικηρυχθεί από τις ΗΠΑ
- Γάζα: Αλλους δύο Παλαιστίνιους σκότωσε το Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του
- Ιαπωνία: Προϋπολογισμό-ρεκόρ 665 δισ. ευρώ εγκρίνει η κυβέρνηση
