Παρασημοφόρηση του ΚΥΡ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Έναν από τους κορυφαίους γελοιογράφους της χώρας μας, τον Ιωάννη Κυριακόπουλο (ΚΥΡ), τίμησε σήμερα, Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απονέμοντάς του το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Έναν από τους κορυφαίους γελοιογράφους της χώρας μας, τον Ιωάννη Κυριακόπουλο (ΚΥΡ), τίμησε σήμερα, Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απονέμοντάς του το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Απευθυνόμενος στον κ. Κυριακόπουλο, ο Πρόεδρος επισήμανε ότι με τα σκίτσα του και τα κείμενα που τα διανθίζουν, έχει αποδείξει ότι εκείνο που τον χαρακτηρίζει είναι, πρωτίστως και διαχρονικώς, το χιούμορ στην πιο αυθεντική του έκφραση.
Και πρόσθεσε πως «το χιούμορ ως βασικό στοιχείο της Παιδείας και του Πολιτισμού μας. Δικαίως, λοιπόν, συγκαταλέγεστε μεταξύ των κορυφαίων γελοιογράφων της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σας απονέμεται κατ’ αξίαν το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος».
Από την πλευρά του, ο κ. Κυριακόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκ μέρους των συναδέλφων του, διότι, όπως ανέφερε, με την βράβευση αυτή βραβεύεται το χιούμορ, το ελληνικό χιούμορ, το οποίο πάντοτε στάθηκε στο ύψος του και αντάξιο όλης της ελληνικής παιδείας.
Και κατέληξε υπενθυμίζοντας μια φράση της Ελένης Βλάχου, η οποία έλεγε: «δείξτε μου τις γελοιογραφίες μιας χώρας και θα σας πω τι πολίτευμα έχουν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
