Καμπανάκι Βάιντμαν για τις τράπεζες με έδρα στο Λονδίνο
Προειδοποίηση ότι οι τράπεζες που έχουν έδρα τη Βρετανία μπορεί να χάσουν την πρόσβαση που έχουν στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εάν η χώρα εγκαταλείψει την ενιαία αγορά μετά την απόφαση για Brexit, απηύθυνε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γενς Βάιντμαν.
Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι για να διατηρήσει τα επονομαζόμενα δικαιώματα διαβατηρίου, τα οποία επιτρέπουν στις τράπεζές της να πωλούν υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση, η Βρετανία θα πρέπει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης (ΕΕΑ).
Η ΕΕΑ είναι η ζώνη εμπορίου που περιλαμβάνει τις 28 χώρες της ΕΕ συν τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λίχτενσταϊν. Οι τρεις αυτές χώρες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ επειδή δέχονται τους κανονισμούς της και την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εμπλέκει και τη Λευκορωσία στον πόλεμο με τη Ρωσία
- The Cure: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε κιθαρίστας και κιμπορντίστας του συγκροτήματος
- Η Ουκρανία σε συναγερμό – Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δέχεται το Κίεβο