Πρόταση για πριμ στους οδηγούς λεωφορείων για να ελέγχουν τα εισιτήρια
Την εμπλοκή των οδηγών λεωφορείων και τρόλεϊ στον έλεγχο κομίστρου με την παροχή οικονομικού κινήτρου προτείνει η διοίκηση της ΟΣΥ στους εργαζόμενους, εντάσσοντάς την στο υπό διαβούλευση κείμενο της νέας Συλλογικής Σύμβασης.
Την εμπλοκή των οδηγών λεωφορείων και τρόλεϊ στον έλεγχο κομίστρου με την παροχή οικονομικού κινήτρου προτείνει η διοίκηση της ΟΣΥ στους εργαζόμενους, εντάσσοντάς την στο υπό διαβούλευση κείμενο της νέας Συλλογικής Σύμβασης.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», στο άρθρο 5 της Σύμβασης αναφέρεται: «Χορηγείται κίνητρο στους οδηγούς επί οχήματος στην περίπτωση αύξησης του εσόδου από την πώληση προϊόντων κομίστρου σε ποσοστό 20% επί του ποσού της αύξησης εφόσον συμμετέχουν στη διαδικασία ελέγχου με χρήση μόνο της μπροστινής πόρτας του οχήματος και μέχρι του ποσού των 6 ευρώ ανά ημέρα φυσικής παρουσίας».
Η πρόταση δεν βρίσκει σύμφωνους τους εργαζόμενους, ενώ η διοίκηση σπεύσει να διευκρινίσει ότι η εμπλοκή δεν θα αφορά σε βεβαίωση προστίμου, αλλά σε σύσταση.
Πάντως, ο ΟΑΣΑ ανησυχεί από τη λαθρεπιβίβαση, η οποία στα λεωφορεία και τρόλεϊ φτάνει το 13%, ενώ στο μετρό είναι 8%. Για το λόγο αυτό προτίθεται να δημιουργήσει ενιαίο σώμα ελεγκτών, ζητώντας 160 προσλήψεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Ικανοποίηση Τραμπ για την πορεία των συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου
- Βολιβία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων
- Ιράν: Ο Τραμπ χαιρετίζει τις «πολύ καλές» συνομιλίες που θα συνεχιστούν «την επόμενη εβδομάδα»
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ