Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Μπρίτζετ και δυνατές ερμηνείες

Οι ταινίες της εβδομάδας: Μπρίτζετ και δυνατές ερμηνείες

Οι διανομείς επιμένουν στην ποσότητα και οκτώ ταινίες προβάλλονται από τις 15 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες, ανάμεσά τους ο «Επαναστάτης» -με έναν Μάθιου ΜακΚόναχι να στοχεύει σε υποψηφιότητα για Όσκαρ- και τον Τζέικ Γκίλενχαλ σε φόρμα στο «Ξανά από την Αρχή». Η Μπρίτζετ επιστρέφει με «Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς», ενώ η Ελίζαμπεθ Μος δίνει ρεσιτάλ στη «Βασίλισσα της Γης».

Αγγελική Στελλάκη

Οι διανομείς επιμένουν στην ποσότητα, με αποτέλεσμα οκτώ ταινίες να προβάλλονται από τις 15 Σεπτεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες, ανάμεσά τους ο «Επαναστάτης» -με έναν Μάθιου ΜακΚόναχι να στοχεύει σε υποψηφιότητα για Όσκαρ- και τον Τζέικ Γκίλενχαλ σε φόρμα στο «Ξανά από την Αρχή». Η Μπρίτζετ επιστρέφει με «Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς», ενώ η Ελίζαμπεθ Μος δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στη «Βασίλισσα της Γης». Ο Κέβιν Σπέισι μεταμορφώνεται σε… γάτα στις «Εννιά Ζωές», ενώ ο Ντάνιελ Μπριλ ερμηνεύει έναν νεαρό δημοσιογράφο που συναντά τον Καμίνσκι. Με πέντε χρόνια καθυστέρηση έρχεται στις αίθουσες «Το Reunion» με τους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Όσκαρ Άιζακ, Κρις Πρατ και Ροζάριο Ντόσον. Σε επανέκδοση προβάλλεται το αριστούργημα του Παζολίνι, «Mamma Roma».

Ο Επαναστάτης (Free State Jones)

(2,5/5)

Αντιμέτωπος με τη βαρβαρότητα του πολέμου και με μία σειρά ηθικών διλημμάτων, ο Νιούτον Νάιτ αποφασίζει να εγκαταλείψει τον στρατό των Νοτίων και να κρυφτεί μαζί με άλλους «λιποτάκτες», καθώς και με πρώην σκλάβους, δημιουργώντας μία «ελεύθερη πολιτεία» σε περιοχή του Μισισίπι και σε πείσμα των Αρχών. Ο Μάθιου ΜακΚόναχι πρωταγωνιστεί σε μία ταινία εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και στοχεύει σε μία υποψηφιότητα για Α’ Ανδρικό Ρόλο. Ο Γκάρι Ρος (Pleasantville, Αγώνες Πείνας) σκηνοθετεί μία ταινία που φέρνει στο νου το «Χορεύοντας με τους Λύκους», δεν διαθέτει δραματική κορύφωση και καταλήγει να είναι μία μάλλον επίπεδη βιογραφία για ένα θέμα που μοιάζει ιδιαίτερα επίκαιρο.

Σκηνοθεσία: Γκάρι Ρος
Πρωταγωνιστούν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Γκούγκου Μπάθα – Ρο, Κέρι Ράσελ

Ξανά από την Αρχή (Demolition)

(3,5/5)

Ο Ντέιβις (Τζέικ Γκίλενχαλ) χάνει τη σύζυγό του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο ίδιος αισθάνεται μουδιασμένος και ο τρόπος του για να αντιμετωπίσει την κατάσταση είναι να στέλνει επιστολές παραπόνων σε εταιρεία που κατασκευάζει αυτόματους πωλητές σνακ, ενώ αναδύεται η ανάγκη του να καταστρέφει αντικείμενα για να κατανοήσει πώς αυτά λειτουργούν. Η γνωριμία του με την Κάρεν (Ναόμι Γουότς) και τον έφηβο γιο της, θα του αποκαλύψουν πράγματα για τον εαυτό του. Ο Ζαν Μαρκ-Βαλέ (Dallas Buyers Club) σκηνοθετεί μία ταινία για τη θλίψη και την απώλεια και αποκαλύπτει μία ενδιαφέρουσα σκηνοθετική ματιά. Τον βοηθά η ερμηνεία του Τζέικ Γκίλενχαλ (ιδανικός για λίγο πιο σκοτεινούς ρόλους). Μπορεί σε στιγμές να μοιάζει αμήχανη, αλλά σε άλλες το «Ξανά από την Αρχή» κλέβει την καρδιά του θεατή και την κάνει κομματάκια.

Σκηνοθεσία: Ζαν – Μαρκ Βαλέ
Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Γκίλενχαλ, Ναόμι Γουότς, Κρις Κούπερ

Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς


(2,5/5)

Η Μπρίτζετ Τζόουνς επιστρέφει και πάλι single και έτοιμη για νέα μπερδέματα. Μετά από δυο βραδιές πάθους, πρώτα με έναν γοητευτικό Αμερικανό (Πάτρικ Ντέμπσεϊ) και στη συνέχεια με τον Μαρκ Ντάρσι (Κόλιν Φερθ). Αποτέλεσμα ένα μωρό, με την Μπριτζετ να μην γνωρίζει τον πατέρα. Σενάριο σχηματικό, αλλά ατάκες που ενίοτε βγάζουν γέλιο (με κορυφαίες εκείνες της Έμα Τόμσον που ερμηνεύει την γυναικολόγο). Η Ρενέ Ζελβέγκερ ξανά σε φόρμα στον ρόλο της Μπρίτζετ, αποδεικνύει ότι τον ξέρει καλά και ότι τον έχει αγαπήσει. Είναι οι ερμηνείες των «παλιών» (από εκείνη της Ζελβέγκερ στον Κόλιν Φερθ, αλλά και στον Τζιμ Μπρόουντμπεντ και την Τζέμα Τζόουνς) εκείνη που κάνει την ταινία ιδανική για μια ευχάριστη έξοδο στο σινεμά με φίλες.

Σκηνοθεσία: Σάρον Μακγκουάιρ
Πρωταγωνιστούν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Κόλιν Φερθ, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ

Βασίλισσα της Γης

(3/5)

Μετά τον θάνατο του πατέρα της και τον χωρισμό της από τον σύντροφό της, η Κάθριν (Ελίζαμπεθ Μος) καταφεύγει στο εξοχικό της καλύτερής της φίλης, επιθυμώντας να βρει την ψυχική ηρεμία που χρειάζεται. Οι αναμνήσεις της από τις προηγούμενες διακοπές της με τον Τζέιμς την κατατρέχουν και παρότι αποζητά την στήριξη της φίλης της, εκείνη προτιμά να περνά χρόνο με έναν νεαρό που έχει μόλις γνωρίσει. Συνδυασμός δράματος και θρίλερ με κινηματογραφικό ενδιαφέρον του ιδιοσυγκρασιακού Άλεξ Ρος Πέρι που φέρει την υπογραφή στην παραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions. Εξαιρετική στα όρια της τρέλας η Ελίζαμπεθ Μος (γνωστή και από τη σειρά Top of the Lake).

Σκηνοθεσία: Άλεξ Ρος Πέρι
Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Μος, Κάθριν Γουότερστον, Πάτρικ Φούγκιτ

To Reunion (10 Years)

(2,5/5)

Τα μέλη μιας παρέας φίλων από το Λύκειο επιστρέφουν στην γενέτειρά τους για το reunion της τάξης τους που πραγματοποιείται δέκα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους. Όνειρα, επιθυμίες, απογοητεύσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της ταινίας, η οποία γυρίστηκε το 2011, αλλά έρχεται με αρκετή καθυστέρηση στις ελληνικές αίθουσες, κι ενώ οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές της είναι πλέον σούπερ σταρ. Ενδιαφέρουσα σε στιγμές, αλλά άνιση ως τελικό αποτέλεσμα, η ταινία ξεχωρίζει κυρίως για την ιστορία του μουσικού Ριβς (Όσκαρ Άιζακ) και της συνάντησής του με την Ελίζ (Κέιτ Μάρα).

Σκηνοθεσία: Τζέιμι Λίντεν
Πρωταγωνιστούν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ροζάριο Ντόσον, Κρις Πρατ, Όσκαρ Άιζακ, Κέιτ Μάρα, Άντονι Μάκι



Εννιά Ζωές

(0,5/5)

Ο Κέβιν Σπέισι ερμηνεύει έναν ακόμα εγωπαθή ισχυρό (ακολουθώντας το μοτίβο του House of Cards) που δίνει περισσότερη σημασία στην εταιρεία του παρά στην οικογένειά του. Θέλοντας να του δώσει ένα μάθημα, ένας «γητευτής γατών» (τον ερμηνεύει ο Κρίστοφερ Γουόκεν) τον μετατρέπει σε χνουδωτό τετράποδο. Με μια ιδέα βγαλμένη από τη δεκαετία του 1990 και πολύ παιδικό τόνο, το Εννιά Ζωές ίσως φανεί ότι έχει χαριτωμένες στιγμές για τους γατόφιλους, αλλά δεν το σώζει ούτε η συνάντηση Γουόκεν – Σπέισι.

Σκηνοθεσία: Μπάρι Σόνενφελντ
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Σπέισι, Τζένιφερ Γκάρνερ, Κρίστοφερ Γουόκεν

Εγώ και ο Καμίνσκι

Νεαρός δημοσιογράφος προσπαθεί να κάνει στροφή στην καριέρα του γράφοντας την βιογραφία, του ξεχασμένου μεν, αλλά ολοζώντανου δε, ζωγράφου Καμίνσκι. Καταστρώνει σχέδιο εξαφάνισης του ηλικιωμένου καλλιτέχνη, για να προκαλέσει τα πρωτοσέλιδα του μελλοντικού του βιβλίου, αλλά καταλήγει σε μια περιπετειώδη εκδρομή με τον ίδιο τον Καμίνσκι.

Σκηνοθεσία: Βόλφγκανγκ Μπέκερ
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Μπρουλ, Γιέσπερ Κρίστενσεν

Μάμα Ρόμα

(4,5/5)

Το κλασικό λαϊκό μελόδραμα του Πιέρ Πάολο Παζολίνι με πρωταγωνίστρια την Άννα Μανιάνι προβάλλεται σε επανέκδοση. Η Μανιάνι δίνει μία υπέροχη ερμηνεία ως πόρνη Μάμα Ρόμα, η οποία θέλοντας ένα καλύτερο μέλλον για τον γιο της εγκαταλείπει τη ζωή της στο πεζοδρόμιο, με την ελπίδα να χτίσει μία καλύτερη ζωή.

Σκηνοθεσία: Πιέρ Πάολο Παζολίνι
Πρωταγωνιστούν: Άννα Μανιάνι, Εττόρε Γκαρόφολο

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024