Στα χέρια της αμερικανικής HP Inc. θα περάσει το τμήμα της νοτιοκορεάτικης Samsung που κατασκευάζει εκτυπωτές. Η HP θα επενδύσει 1,05 δισ. δολάρια για την εξαγορά αυτή και μετά την ολοκλήρωσή της, η Samsung Electronics δεσμεύεται να αγοράσει μετοχές της HP αξίας 100 έως και 300 εκατ. δολαρίων.

Δεν υπάρχει όμως μέλλον στους εκτυπωτές, συμφωνούν οι αναλυτές της αγοράς, εντούτοις όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές επιχειρούν να βρουν το δρόμο τους, δηλαδή μια θέση στις μεγάλες επιχειρήσεις όπου οι εκτυπωτικές ανάγκες παραμένουν (με τη Xerox να κυριαρχεί), ή στις οθόνες (και εκεί η Samsung θεωρείται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο).

Με $1,05 δισ. (935 εκατ. ευρώ), η ΗP εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των πατεντών της, αφού θα προστεθούν σε αυτό περί τις 6.500 πατέντες του τμήματος της Samsung Electronics, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην τεχνολογία εκτύπωσης laser.

Τα κέρδη του τμήματος εκτύπωσης της HP μειώθηκαν κατά 14% το τελευταίο τρίμηνο (4,42 δισ. δολάρια), σε σύνολο 11,9 δισ. δολαρίων (-4%), γράφει το Bloomberg.

{{{related}}}

Associated Press,Reuters,tech.in.gr