Επιθέσεις σε λιμάνια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην ανατολική Λιβύη
Στρατιωτικές δυνάμεις που είναι πιστές στο στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ πραγματοποιούν επιθέσεις κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στα λιμάνια της ανατολικής Λιβύης και συγκρούονται με τους φρουρούς που ελέγχουν αυτές τις εγκαταστάσεις.
Στρατιωτικές δυνάμεις που είναι πιστές στο στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ πραγματοποιούν επιθέσεις κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στα λιμάνια της ανατολικής Λιβύης και συγκρούονται με τους φρουρούς που ελέγχουν αυτές τις εγκαταστάσεις.
Ο εκπρόσωπος των φρουρών των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, Αλί αλ-Χασί, ανέφερε στο Reuters ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ πραγματοποιούν επιθέσεις στα λιμάνια της Ζουεϊτίνα, του Ρας Λανούφ και του Ες Σίντερ, αλλά και στη γειτονική πόλη Ατζμπαμπίγια.
από την πλευρά ων επιτιθέμενων, εκπρόσωπος των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ υποστήριξε πως κατελήφθησαν τα λιμάνια Ρας Λανούφ, Ες Σίντερ, και το λιμάνι της Μπρέγκα -παρά την αναφορά πως οι μάχες συνεχίζονταν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ποιοι σκύλοι επιτίθενται τελικά στους ανθρώπους; – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Eurogroup: Το «αγκάθι» του στεγαστικού στο επίκεντρο – Τα μοντέλα που θα συζητηθούν
- Ο Αταμάν συνδέεται με την Μπαρτσελόνα
- Χαλκίδα: Ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού λόγω ακύρωσης δρομολογίων – Ανακοίνωση της Hellenic Train
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποκαλύπτει τι θα κάνει την επομένη της λήξης του «The Late Show»
- Ρωσία – Ουκρανία: Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις – Από δύο νεκροί για κάθε πλευρά
- Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για όπλα και ναρκωτικά
- ΟΗΕ: Ιστορικό «ναι» σε ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή – Οι οχτώ χώρες που είπαν «όχι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442