Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανατροπή με Τότι στo 90' η Ρόμα, πρώτο «τρίποντο» της Ίντερ

Ανατροπή με Τότι στo 90′ η Ρόμα, πρώτο «τρίποντο» της Ίντερ

Η... βροχή ήταν η πρωταγωνίστρια στα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Η κακοκαιρία που έπληξε μεγάλο μέρος της γειτονικής χώρας είχε ως συνέπεια να διακοπεί οριστικά η αναμέτρηση της Τζένοα με τη Φιορεντίνα, κι ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες χωρίς τέρματα μετά από 28 λεπτά. Επίσης, το δεύτερο ημίχρονο στο ματς της Ρόμα με τη Σαμπντόρια καθυστέρησε να αρχίσει για περίπου μία ώρα, καθώς το «Ολίμπικο» είχε μετατραπεί σε... λίμνη.

Η… βροχή ήταν η πρωταγωνίστρια στα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Η κακοκαιρία που έπληξε μεγάλο μέρος της γειτονικής χώρας είχε ως συνέπεια να διακοπεί οριστικά η αναμέτρηση της Τζένοα με τη Φιορεντίνα, κι ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες χωρίς τέρματα μετά από 28 λεπτά.

Επίσης, το δεύτερο ημίχρονο στο ματς της Ρόμα με τη Σαμπντόρια καθυστέρησε να αρχίσει για περίπου μία ώρα, καθώς το «Ολίμπικο» είχε μετατραπεί σε… λίμνη.

Όταν ξανάρχισε το παιχνίδι, πάντως, οι «τζιαλορόσι» έκαναν την ανατροπή και μετέτρεψαν το εις βάρος τους 1-2 σε 3-2, με τον Τότι να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ με πέναλτι, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Κώστας Μανωλάς ήταν βασικός στην ενδεκάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι και πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του την άνοδο της Ρόμα στη δεύτερη θέση.

Την πρώτη νίκη στην εφετινή Serie A πανηγύρισε απόψε η Ίντερ του Φρανκ Ντε Μπουρ και μάλιστα εκτός έδρας και με ανατροπή.

Οι «νερατζούρι» πέρασαν με 2-1 από το στάδιο «Αντριάτικο» απέναντι στην Πεσκάρα, αλλά προηγουμένως βρέθηκαν με την «πλάτη στον τοίχο», καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ζαν-Κριστόφ Μπαεμπέκ.

Την ομάδα του Μιλάνου έσωσε τελικά, για άλλη μια φορά, ο Μάουρο Ικάρντι, που αρχικά ισοφάρισε 12 λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας και εν συνεχεία σημείωσε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις.

Στα ματς που έγιναν κανονικά, ξεχώρισε η μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Ουντινέζε επί της Μίλαν (1-0), χάρη σε γκολ του Πέριτσα δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90.

Ο Ορέστης Καρνέζης ήταν από τους κορυφαίους των «φριουλάνι», κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Μελανό σημείο του αγώνα, ο σοβαρός τραυματισμός του Λούκα Αντονέλι της Μίλαν, ο οποίος χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο μετά από σύγκρουση που είχε με αντίπαλο.

Η Αταλάντα πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό καμπιονάτο, επικρατώντας στο Μπέργκαμο 2-1 της Τορίνο, ενώ η Μπολόνια, με τον Μάριο Οικονόμου στη βασική ενδεκάδα και τον Βασίλη Τοροσίδη να κάνει ντεμπούτο με τους «ροσομπλού» μπαίνοντας ως αλλαγή στο 76΄, επιβλήθηκε 2-1 της Κάλιαρι, με την οποία αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Ταχτσίδης.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής:
Γιουβέντους-Σασουόλο 3-1
(4΄, 10΄ Ιγκουαΐν, 27΄ Πιάνιτς – 33΄ Αντέι)

Παλέρμο-Νάπολι 0-3
(48΄ Χάμσικ, 51΄, 66΄ Καγεχόν)

Μπολόνια-Κάλιαρι 2-1
(23΄Βέρντι,74΄ Ντι Φραντζέσκο – 83΄Μπρούνο Άλβες)

Αταλάντα-Τορίνο 2-1
(56΄ Μαζιέλο, 82΄πεν. Κεσιέ – 54΄ Φάλκε)

Κιέβο-Λάτσιο 1-1
(51΄ Γκαμπερίνι – 54΄ Ντε Φράι)

Τζένοα-Φιορεντίνα Διεκόπη

Μίλαν-Ουντινέζε 0-1
(88΄ Πέριτσα)

Ρόμα-Σαμπντόρια 3-2
(8΄ Σαλάχ, 61΄ Τζέκο, 90+3΄πεν. Τότι – 18΄ Μουριέλ, 41΄ Κουαλαριέλα)

Πεσκάρα-Ίντερ 1-2
(63΄ Μπαεμπέκ – 78΄, 90΄+ Ικάρντι)

Έμπολι-Κροτόνε 12/9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
Γιουβέντους 9
Ρόμα 7
Νάπολι 7
Τζένοα 6 -2αγ.
Σαμπντόρια 6
Ουντινέζε 6
Μπολόνια 6
Πεσκάρα 5
Κιέβο 4
Λάτσιο 4
Ίντερ 4
Φιορεντίνα 3 -2αγ.
Τορίνο 3
Αταλάντα 3
Μίλαν 3
Σασουόλο 3
Παλέρμο 1
Κάλιαρι 1
Κροτόνε 0 -2αγ.
Έμπολι 0 -2αγ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024