Πράσινο φως για τα «πόθεν έσχες» των τεσσάρων καναλαρχών
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την γγ Ενημέρωσης, ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι τέσσερις κάτοχοι των τηλεοπτικών αδειών έπειτα από την ολοκλήρωση του ελέγχου των «πόθεν έσχες» τους. Σε 15 ημέρες η καταβολή της πρώτης δόσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την γγ Ενημέρωσης, ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι τέσσερις κάτοχοι των τηλεοπτικών αδειών έπειτα από την ολοκλήρωση του ελέγχου των «πόθεν έσχες» τους.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «στους τέσσερις υπερθεματιστές που αναδείχθηκαν, εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης. Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδεις ανήλθε στο ποσό των 246.000.000€ και σε δεκαπέντε μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρείς».
Υπενθυμίζεται ότι ο Σκάι απέκτησε την τηλεοπτική άδεια για 43,6 εκατ. ευρώ, ο Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για 52,6 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 για 75,9 εκατ. ευρώ και η Αλτερ Έγκο του Β.Μαρινάκη για 73,9 εκατ. ευρώ.
«Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαμορφώνεται πλέον ένα τηλεοπτικό τοπίο βασισμένο στις αρχές της νομιμότητας, μετά από δεκαετίες ενός άναρχου τηλεοπτικού περιβάλλοντος, ενώ το δημόσιο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσό από την αδειοδότηση» καταλήγει η ανακοίνωση της γ Ενημέρωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις

