Χαρίτσης: Κονδύλι 1 δισ. ευρώ για τη σύνδεση έρευνας και επιχειρηματικότητας
Κονδύλια συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ για τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα έχουν δεσμευτεί από το νέο ΕΣΠΑ, όπως δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξανδρος Χαρίτσης.
Κονδύλια συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ για τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα έχουν δεσμευτεί από το νέο ΕΣΠΑ, όπως δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξανδρος Χαρίτσης.
Διευκρίνισε ότι οι χρηματοδοτήσεις αυτές έχουν τους εξής επιμέρους στόχους: την ανάπτυξη ερευνητικής δραστηριότητας από επιχειρήσεις, τη συνεργασία επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς, τη δημιουργία επιχειρήσεων από ομάδες ερευνητών και τη βελτίωση των ερευνητικών υποδομών της χώρας.
Μιλώντας από το βήμα ημερίδας «Έρευνα και καινοτόμος επιχειρηματικότητα: Η νέα προσέγγιση και το ΕΣΠΑ 2014-2020», στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, ο κ. Χαρίτσης διευκρίνισε ότι «οι δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας που επενδύει στην έρευνα και την τεχνολογία δεν εξαντλούνται στο νέο ΕΣΠΑ. Τον ίδιο στρατηγικό προσανατολισμό υπηρετούν ο νέος αναπτυξιακός νόμος, καθώς και το υπό σύσταση Ταμείο Συμμετοχών (Fund of Funds) για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά δημιουργείται Μητρώο Δομών Ενεργού Στήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, ενώ αναφέρθηκε επίσης σε συγκεκριμένες δράσεις, που έχουν ήδη προκηρυχθεί ή πρόκειται σύντομα να προκηρυχθούν, όπως η μείζων δράση «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» (με συνολικό προϋπολογισμό 370 εκατ. ευρώ) για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία.
Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους ερευνητές, επιχειρηματίες και φορείς να τροφοδοτήσουν το υπουργείο με ιδέες, προτάσεις και παρατηρήσεις. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Οικονομίας στο χώρο της ΔΕΘ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η φωτοβολίδα που έριξε η ΕΠΟ για τη διαιτησία
- Γιώργος Καπουτζίδης: Οι δημοσιογράφοι έχετε κάνει λίγο μέρος της δουλειάς σας το «έλα να δούμε ποιος είπε κάτι κακό»
- Ισχυρές καταιγίδες σε 8 περιοχές τις επόμενες ώρες – Live η πορεία της κακοκαιρίας
- Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αποχαιρετούν τον Αναστάση Παπαληγούρα
- Σβιάτεκ – Σάκκαρη 1-2: Θρίαμβος για τη Μαρία, απέκλεισε τη Σβιάτεκ και προκρίθηκε στους «4» της Ντόχας! (vids)
- Η Ευρώπη λιγότερο διεφθαρμένη, αλλά όχι πιο καθαρή – Τι δείχνει ο καθρέφτης για την Ελλάδα
