Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς συμφωνία για τη Συρία έληξε η συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ

Χωρίς συμφωνία για τη Συρία έληξε η συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ

Παραμένουν οι διαφορές ΗΠΑ και Ρωσίας στο ζήτημα της Συρίας, με τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών στο περιθώριο της G20 να μην καταλήγει σε συμφωνία με στόχο την κατάπαυση του πυρός. Επί συριακού εδάφους, οι συγκρούσεις συνεχίζονται περιπλέκοντας τις εξελίξεις στο διπλωματικό επίπεδο, καθώς οι δυνάμεις του Άσαντ ανακατέλαβαν περιοχή του Χαλεπίου -το οποίο είναι ο πρώτος στόχος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Δαμασκού.

Παραμένουν οι διαφορές ΗΠΑ και Ρωσίας στο ζήτημα της Συρίας, με τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών στο περιθώριο της G20 να μην καταλήγει σε συμφωνία με στόχο την κατάπαυση του πυρός.

Οι δύο ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν από τα εμπόδια που είχαν διαφανεί ήδη στις άκαρπες επαφών των τελευταίων ημερών -παρά την πίεση του ΟΗΕ, ο οποίος είχε εκ νέου καλέσει σε συνεννοήση, οι προσδοκίες ήταν εξαρχής χαμηλές, με την αμερικανική πλευρά να λέει πως «δεν έχουμε ακόμη φτάσει εκεί που πρέπει».

Επί συριακού εδάφους, οι συγκρούσεις συνεχίζονται περιπλέκοντας τις εξελίξεις στο διπλωματικό επίπεδο, καθώς οι δυνάμεις του Άσαντ ανακατέλαβαν περιοχή του Χαλεπίου -το οποίο είναι ο πρώτος στόχος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Δαμασκού.

Ο συριακός στρατός κατέλαβε την Κυριακή το στρατιωτικό συγκρότημα της Ραμουσά στο Χαλέπι, τπον έλεγχο του οποόιυ είχαν πάρει αντικαθεστωτικοί τον Αύγουστο καταφέρνοντας τότε να σπάσουν την πολιορκία των κυβερνητικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται το Reuters από αντικαθεστωτικούς και ομάδες παρατηρητών, της κατάληψης της Ραμουσά είχαν προηγηθεί, εκτός από σφοδρά πυρά του πυροβολικού, και επιδρομές. Η Δαμασκός βασίζεται στη συνδρομή της ρωσικής αεροπορίας για τις περισσότερες επιχειρήσεις ανακατάληψης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024