Ίσως ο Turkish Stream φθάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Ο αγωγός Turkish Stream θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής Gazprom Αλεξέι Μίλερ. Η κατασκευή του έργου είχε ανασταλεί μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία πέρυσι. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ότι ο αγωγός θα κατασκευαστεί τελικά, τουλάχιστον στο πρώτο του κομμάτι.
Ο αγωγός Turkish Stream θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής Gazprom Αλεξέι Μίλερ.
Η κατασκευή του έργου είχε ανασταλεί μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία πέρυσι. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ότι ο αγωγός θα κατασκευαστεί τελικά, τουλάχιστον στο πρώτο του κομμάτι.
Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις για τους όρους παροχής ρωσικού αερίου στην Τουρκία θα συνεχίζονται μετά τη συνάντηση που είχαν ο Μίλερ και ο τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη για την επανεκκίνηση του έργου του αγωγού, για τη διαδικασία διαιτησίας αναφορικά με τις εκπτώσεις στις τιμές του αερίου, καθώς και για την περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z

