Δραγασάκης: Ανέφικτη η διατήρηση των υψηλών πλεονασμάτων
«Η διατήρηση των πλεονασμάτων σε υψηλά επίπεδα είναι κοινωνικά ανέφικτη και οικονομικά αναποτελεσματική» αναφέρει σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ για τις αποκλίσεις απόψεων κυβερνητικών στελεχών σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων υπογραμμίζει ότι «διαφοροποιήσεις και προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν λογική ούτε βοηθούν στο έργο της κυβέρνησης». Ο κ. Δραγασάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.
«Η διατήρηση των πλεονασμάτων σε υψηλά επίπεδα είναι κοινωνικά ανέφικτη και οικονομικά αναποτελεσματική» αναφέρει σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ για τις αποκλίσεις απόψεων κυβερνητικών στελεχών σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων υπογραμμίζει ότι «διαφοροποιήσεις και προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν λογική ούτε βοηθούν στο έργο της κυβέρνησης».
Μιλώντας στην εφημερίδα Κεφάλαιο και αναφερόμενος στο θέμα της παραπομπής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ξεκαθαρίζει ότι η «κυβέρνηση δεν έχει καμία άμεση εμπλοκή με το θέμα». Κατηγορεί, μάλιστα, την Κομισιόν πως «κακώς παρασύρθηκε, παρεμβαίνοντας μάλιστα και με τρόπο που την εκθέτει».
Ο κ. Δραγασάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, μιλώντας για ένα ποιοτικό άλμα, το οποίο μπορεί πλέον να οργανώσει η κυβέρνηση «στον τρόπο που κυβερνάται η χώρα και στη συνολικότερη λειτουργία του πολιτικού συστήματος».
Για την πορεία της οικονομίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει πως μπαίνει σε τροχιά σημαντικής ανάκαμψης, η οποία όμως από μόνη της δεν είναι επαρκής για μια ταχεία μείωση της ανεργίας και για την κάλυψη των τεράστιων συσσωρευμένων αναγκών σε υγεία, κοινωνική προστασία και κοινωνικό κράτος.
Όπως εξηγεί, «πρέπει αφενός να εξασφαλίσουμε την ανάκαμψη που μπορεί να μας δώσει το υφιστάμενο ‘σύστημα’, αφετέρου να βρούμε και να ενεργοποιήσουμε ‘επιταχυντές’, παράγοντες, δηλαδή, που θα επιταχύνουν την ανάκαμψη και θα την προσανατολίσουν στην κατεύθυνση της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης». Ως «επιταχυντές» ο κ. Δραγασάκης αναφέρει τη ρύθμιση του χρέους, την προσέλκυση ξέων επενδύσεων (κυρίως παραγωγικών και μακροπρόθεσμων) και την τόνωση της εγχώριας δημόσιας και ιδιωτικής επενδυτικής δραστηριότητας.
Τέλος, για το θέμα με τον όμιλο Μαρινόπουλος δηλώνει: «Θέλουμε να τελειώνουμε με τους σκελετούς του παρελθόντος» και προσθέτει ότι «πρέπει να ξεπεράσουμε ως πολιτικό σύστημα τη λογική των ‘δικών μας’ επιχειρηματιών, των ‘δικών μας’ τραπεζιτών, των ‘δικών μας’ καναλαρχών και των κλειστών ολιγαρχικών συστημάτων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- SOS και παγίδες για τα τα ενοίκια: Οι κωδικοί στο νέο Ε2 που μηδενίζουν τον φόρο
- Νέες ταινίες: Η κινηματογραφική ζωή μετά τα Όσκαρ
- Ιταλία: «Αυτά δεν θέλουν οι διαιτητές σχετικά με το VAR»
- Συνταγή: Πουρές πατάτας
- Ο πόλεμος στο Ιράν είναι ο τέλειος αντιπερισπασμός για τον Νετανιάχου – 5 προβλήματα που μπορεί να του λύσει
- The Expla-in Project: Τι συνδέει τον Τραμπ με τον Νετανιάχου;



