Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Βεάκειο θέατρο

Συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Βεάκειο θέατρο

Στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά θα βρεθεί για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά θα βρεθεί για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο δημιουργός θα παρουσιάσει στο κοινό μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο Κρητικός Ορίζοντας και τον κύκλο τραγουδιών Εντεύθεν, καθώς και εμβληματικά τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα μουσικά του έργα Χρονικό, Ιθαγένεια, Θητεία, Ήλιος ο Πρώτος, Μετανάστες, Σεργιάνι στον κόσμο, Τα Τραγούδια του νέου πατέρα που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο. Την άρια Ο Στράτης θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους θα ερμηνεύσει η Έλενα Κελεσίδη, έργο που συνέθεσε ο Μαρκόπουλος το 1972 σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.

Οι Δήμος Αναστασιάδης, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή, Κατερίνα Παράσχου και Λάκης Χαλκιάς θα αποδώσουν τραγούδια του συνθέτη όπως τα Μαλαματένια λόγια, Ελλάδα (Λένγκω), Ζάβαρα-κάτρα-νέμια, Χίλια μύρια κύματα, Παραπονεμένα λόγια, Φάμπρικα, Τα λόγια και τα χρόνια, Τη μάνα του Αλέξανδρου, Όχι δεν πρέπει, έως τις νέες συνθέσεις του Πλάι στη θάλασσα, Η Θαλπωρή, Από μεγάλον έρωτα, Αχ Πλάτανέ μου, Να σε υψώνω, Πότε θα ξαναβρεθούμε.

Επιπλέον, θα συμμετέχει το 26μελές φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η 16μελης Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία, υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση 10 ευρώ, Ταμείο 14 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήρια Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, Λεωφόρος Βασ.Γεωργίου, τηλ. 2104143310-20, Δευτ-Παρ 10:00-14:00, Ηλεκτρονικά: viva.gr, τηλεφωνισκά στο 11876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Ευριπίδης βιβλιοπωλεία
Ώρα έναρξης στις 21.00

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024